Nova kreditna linija Addiko banke i EBRD-a za mala i srednja poduzeća

Autor: Poslovni.hr/H , 27. travanj 2018. u 11:44
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Addiko Bank d.d. i EBRD potpisali su kreditnu liniju u iznosu od 20 milijuna eura namijenjenu kreditiranju malih i srednjih poduzeća

Kreditom od 20 milijun eura Addiko banci, EBRD olakšava pristup financiranju hrvatskim mikro, malim i srednjim poduzećima.

Odobrenim sredstvima Addiko banka planira kreditirati lokalna poduzeća, privući nove klijente, te proširiti svoje poslovanje usmjereno prema mikro, malim i srednjim poduzećima, osobito izvan Zagreba.

Mala poduzeća zapošljavaju 68% radne snage Hrvatske, no ukupnoj vrijednosti gospodarske proizvodnje doprinose sa svega 55%. S ciljem smanjenja navedenog raskoraka, osobito je bitno malim i srednjim poduzećima olakšati pristup financiranju, kako bi ulagali u inovacije i modernizaciju proizvodnje.

Addiko banka pruža financijske usluge privatnim i korporativnim klijentima putem mreže od 60 poslovnica; šesta je po veličini banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 5.3% krajem 2017. godine.

EBRD je 1994. godine potpisao prvi projekt u Hrvatskoj i dosad je podržao više od 197 projekata u ukupnom iznosu od 3,6 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore gospodarstva i posebno su izražene u infrastrukturi, korporativnom, financijskom sektoru i energetici.

Komentirajte prvi

New Report

Close