Njegovanje kulture inovativnosti

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Djelatnici Splitske banke aktivno volontiraju u različitim udrugama

Kreditor u vlasništvu Societe Generalea potiče hvale vrijedne ideje zaposlenika.

Splitska banka, u vlasništvu francuskog Societe Generalea, poslovanje temelji na pet postavki DOP-a: visokokvalitetnom pristupu potrebama klijenata, čvrstom sustavu korporativnog upravljanja, stalnim ojačavanjem sustava upravljanja rizika i interne kontrole, stroge politike usklađenosti, kao i njegovanju kulture inovativnosti.

U banci postoji "Odjel inovacije i kvalitete" koji potiče inovativne ideje zaposlenika, koji se potiču da idejama optimiziraju utjecaj banke na okoliš, poput sakupljanja papira za recikliranje, optimiziranja službenih putovanja i slično. Razvijajući individualni pristup klijentima, kreiraju nove proizvode da što bolje i potpunije zadovolje njihove potrebe sukladno klijentovim mogućnostima. Posebno ističu segment mladih i studenata koje žele naučiti odgovornom upravljanju novcem pa se kroz čitavu strategiju poslovanja usmjerenu prema studentima provlači edukativna crta. Banka apelira na roditelje da svojim školarcima uplaćuju "džeparac" na tekući račun, simulirajući tako redovna mjesečna primanja, kako bi ih naučili upravljati osobnim financijama i štednji što su 'vještine' nužne za svakog mladog suvremenog čovjeka.

Kao poslodavac, grupacija Societe Generale posebno ističe ponos promicanju nacionalnih i etničkih vrijednosti i raznolikosti.  U ukupnom broju zaposlenika grupa zapošljava pripadnike 122 nacionalnosti, od čega je 60 posto žena, dok u Splitskoj banci ističu da više od polovice visokog menadžmenta čine žene. Više od 80 posto zaposlenika godišnje bude poslano na barem jednu edukaciju ili usavršavanje.

"Splitska banka je aktivna u razgovorima sa Sindikatom bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske te potpisala kolektivni ugovor koji zaposlenicima jamči viša prava od zakonom predviđenih. Iako u recesiji postoji trend racionalnijeg poslovanja, sredstva namijenjena pomoći odnosno donacijama nisu smanjena ni u ovoj, a ni za iduću godinu. Osim materijalnom pomoći, banka boljitku društva doprinosi i time da djelatnici aktivno volontiraju u različitim udrugama, a njihov broj kontinuirano raste", kažu u ovoj banci.

Komentirajte prvi

New Report

Close