Naučite kako osigurati novac iz EU fondova

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2014. u 15:46
Fotolia

Donosimo sve važne informacije vezane EU fondove i dobivanje bespovratnih sredstava za poduzetničke projekte

˝Ako poduzetnik planira investirati u novu proizvodnu tehnologiju, izgraditi novo postrojenje ili proširiti postojeće, investirati u razvoj novog proizvoda ili usluge, uložiti u razvoj turističke infrastrukture, raditi na razvoju znanja i vještina svojih zaposlenika, otvoriti nova radna mjesta, umrežiti se s drugim sličnim poduzetnicima ili razvojnim institucijama u Europi, ima mogućnosti sufinancirati te aktivnosti iz EU fondova˝, kaže Robert Babić, viši savjetnik za upravljanje projektima lokalnog razvoja i zapošljavanja u WYG savjetovanje d.o.o

Predavanje EU fondovi – velika prilika za financiranje malog i srednjeg poduzetništva održat će se u sklopu Poslovnog uzleta kontinentalne Hrvatske u Osijeku 12.11.2014. u 12 sati. ˝Ovo predavanje u sažetom obliku nudi sve važne informacije vezane EU fondove i dobivanje bespovratnih sredstava za poduzetničke projekte˝, u jednoj je rečenici Babić je objasnio bit predavanja.

U razdoblju od 2014. do 2020. Hrvatskoj je iz EU fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva te ulaganje u otvaranja radnih mjesta namijenjeno čak 8,397 milijardi eura. Također, Hrvatskoj je iz fondova namijenjeno i 2,026 milijardi eura za poljoprivredu i ruralni razvoj, za pomorstvo i ribarstvo raspoloživo je dodatnih 280 milijuna eura, za inicijativu za zapošljavanja mladih u iduće dvije godine 66,177 milijuna eura te 456,147 milijuna eura za aktivnosti povezivanja Europe u razdoblju do 2016.

˝ Dobar dio ovog novca dijeli se korisnicima, među ostalim i poduzetnicima, na lokalnoj razini putem natječaja za bespovratna sredstva. Sve što je potrebno kako bi dobili bespovratna sredstva jest napraviti projekt, prema unaprijed definiranim pravilima te ga prijaviti na natječaj ˝, pojasnio je Babić.

Uz njegovo vodstvo naučit ćete koji su EU fondovi namijenjeni baš vama, gdje jednostavno možete pratiti sve informacije vezane uz EU fondove, kakve se aktivnosti/projekti mogu financirati i pod kakvim uvjetima. Predavač će vam pojasniti koje konkretne korake treba poduzeti da bi se mogao prijaviti na natječaje EU te kako si ih olakšati.

Prijavite se na edukacije ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close