Natjecanjem znanja do budućeg posla

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2016. u 21:59
Vladimira Senčar Perkov iz Ine s pobjedničkim timom 'Se bumo ih resteple'

Naša najveća naftna kompanija već tradicionalno organizira jedinstveno međunarodno virtualno natjecanje Freshhh i pripravnički program za diplomante Growww.

Sedmu godinu zaredom Ina poziva studente da se uključe u međunarodno virtualno natjecanje Freshhh u kojem se za pobjedu bore upravljajući svojim virtualnim resursima u izazovnom svijetu naftne industrije. Najbolje plasirani timovi iz Hrvatske dobit će priliku za sudjelovanje u live završnici natjecanja 25. svibnja sa studentima iz cijelog svijeta gdje mogu osvojiti bogate novčane nagrade te mogućnost zaposlenja u MOL Grupi.

Na natjecanje su pozvani tročlani timovi studenata koji pokazuju zanimanje za industriju nafte i plina te su spremni na rješavanje izazovnih zadataka iz spomenutog područja. Cilj ovog natjecanja, koje je proteklih godina doživjelo veliki uspjeh među studentima u Hrvatskoj, je približiti svijet naftne industrije mladim ljudima različitih struka i usmjerenja te ih zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području kojeg je i Ina dio. Svi zainteresirani kandidati mogu se do 29. ožujka prijaviti na natjecanje putem stranice www.freshhh.net, gdje su također objavljene sve informacije o natjecanju. U tijeku su i prijave za Inin pripravnički program Growwwna na koji se do 8. travnja mogu prijaviti diplomanti naftnog, rudarsko-geološkog, kemijskog  i strojarskog  usmjerenja, ali i diplomanti ostalih usmjerenja koji žele započeti karijeru u Ina Grupi uz vodstvo mentora.

 

417prijavljenih

timova natjecala su se za prolazak u finale natjecanja Junior Freshhh

Krajem siječnja u Ini je održano live finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjelovalo pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanjem izazovnih zadataka iz područja prirodnih znanosti. Ovo jedinstveno online natjecanje Ina organizira već drugu godinu zaredom. Ovoga puta nakon prijave i registracije, 417 timova u studenom prošle godine natjecala su se za prolazak u finale rješavajući tjedne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. Pozdravljajući finaliste, Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima, izjavila je: "Ovako velik interes srednjoškolaca dodatni je poticaj i za nas u Ini da nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. Ina je oduvijek bila usmjerena na privlačenje najboljih talenata i stručnjaka u svoj tim, a posljednjih nekoliko godina naš je fokus upravo na mladim ljudima. Uvjerena sam kako smo ovim projektom srednjoškolskoj populaciji približili naftnu industriju i mogućnosti razvoja karijera koje ona nudi, a možda se i potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima Junior Freshhh-a".

Prvo mjesto pripalo je timu 'Se bumo ih rasteple' koji su činile učenica Prve Gimnazije iz Varaždina, Barbara Mikašek, Matea Križanić i Anabela Ljubić. Drugoplasirani su završili Karlo Šerbetar, Ino Lazar i Matej Vugrinec iz Gimnazije Fran Galović iz Korpivnice, dok su treće mjesto zauzeli Katarina Radman, Lovro Ivančević i Marin Sinožić, učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke. Natjecatelji pobjedničkih timova nagrađeni su vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, uz Inin promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u online natjecanju, Gimnaziji Fran Galović iz Koprivnice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close