Naše pametne klupe uskoro ćemo postaviti u najveće europske gradove

Autor: Marta Duić , 25. ožujak 2016. u 14:14
Mrvoš ističe kako klupa ispunjava sve zahtjeve modernog doba/Davor Puklavec/PIXSELL

Pobjednik prošlogodišnjeg natječaja Poslovnog dnevnika ‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’ u kategoriji Inovativna Hrvatska širi svoj tim i priprema nove inovativne proizvode.

Solinska tvrtka Include, koja se u kratkom vremenu pozicionirala na sam vrh hrvatskog i europskog tržišta u proizvodnji pametnih klupa, odlučila je zbog povećanja proizvodnog kapaciteta pojačati svoj razvojni tim. Hrvatski inovator Ivan Mrvoš, osnivač tvrtke Include i pobjednik natječaja Poslovnog dnevnika 'Hrvatska pamet Hrvatskoj' u kategoriji Inovativna Hrvatska, najavio je već prošle godine otvaranje novih radnih mjesta.

"Bili su otvorni natječaji za se radna mjesta za dva Backend (PHP i MySQL) developera, jednog frontend developera, jednog phyton programera, jednog R&D inženjera strojarstva i tri R&D inženjera elektrotehnike. Imali smo sveukupno 120 prijava na osam radnih mjesta koja smo otvorili. Od toga smo na daljnji razgovor pozvali njih 40, a prije nekoliko dana smo popunili sva radna mjesta", pojasnio nam je Ivan Mrvoš, osnivač tvrtke. U Includu istuču kako će uskoro postati vodeća europska tvrtka na području razvoja i proizvodnje pametnih klupa, a Mrvoš nam otkriva i da rade i na razvoju novih inovativnih proizvoda. "Dosadašnji uspjesi i nagrade, od kojih bih izdvojio nagradu za najbolji hrvatski startup 2015. te nagradu za najbolji proizvod u kategoriji Inovativna Hrvatska, postavlja ovu mladu, ali rastuću domaću tvrtku među najbolje tehnološke tvrtke u lijepoj našoj", poručuje Mrvoš.

Kako tvrdi, pametna klupa, trenutačno glavni proizvod tvrtke Include, zbog svojih brojnih mogućnosti i svojstava ispunjava svakodnevne potrebe našeg modernog doba, potičući senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti po pitanju obnovljivih i ekoloških izvora energije. Pred sam kraj 2015.godine, u predblagdanskom periodu Mrvoš je javnosti predstavio novu generaciju klupa "Smart Bench 2" odnosno "Pametne klupe 2". Kako je istaknuo na predstavljanju, nova verzija je kvalitetnija i bolja od prve klupe koja je javnost upoznala nakon instaliranja u srpnju u Solinu. Novi model ima solarne ploče od 100 W (do sada je bilo 60 W) za koje je predviđena proizvodnja od 1000 Wh ljeti kada je intezivna sunčeva energija, te 500 Wh zimi, kada je manje sunca.

Osim toga, ima i samostalan baterijski sustav od 60 Ah što je dovoljno za tri dana trajanja bez sunčeve energije. Novosti su i dva USB utora na novoj klupi te bežično punjenje za mobitele. Mrvoš se pohvalio kako je u šest mjeseci 28 instaliranih klupa imalo 12.000 korisnika, smanjeno je oko 440 kilograma CO2, te je proizvedeno 880 kWh energije. Sve zahvaljujući – pametnim klupama prve generacije od kojih je prva postavljena u Solinu, pa zatim njih šest u susjednoj Bosni i Hercegovini u Sarajevu. "Osim u Hrvatskoj, imamo i šest klupa u Sarajevu te četiri u Tivatu u Crnoj Gori, a uskoro ćemo i prve marketinške primjerke postaviti i po glavnim gradovima drugih država Europske unije", najavljuje Mrvoš. 

Komentirajte prvi

New Report

Close