Najavljene besplatne edukacije u Osijeku

Autor: Dražen Novak , 28. svibanj 2015. u 14:01
Foto: Davor Javorović / Pixsell

U Osijeku će se u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Osijeka 12. lipnja 2015. održati edukativna manifestacija.

U Osijeku će se u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Osijeka 12. lipnja 2015. održati edukativna manifestacija "Poslovni uzlet grada Osijeka" , najavljeno je danas  u Osijeku na konferenciji za medije.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham istaknuo je da mu je zadovoljstvo što je grad Osijek jedan od partnera projekta Poslovni uzlet. „Ovim projektom radi se promocija malog i srednjeg poduzetništva u gradu Osijeku, ali i u cijeloj regiji. Mali poduzetnici nositelji su gospodarstva te je iznimno bitno da im pomognemo da svoje ideje razviju i naprave profitabilan posao. Važno je i što studenti imaju priliku sudjelovati na ovakvim edukacijama kako bi iz prve ruke vidjeli situacije s kojima se poduzetnici susreću“, naglasio je Ham.

„Ovo je će biti jedanaesta ovogodišnja konferencija u sklopu projekta „Poslovni uzlet“. Iznimno je važno poticati mala i srednja poduzeća koja čine 99% svih poslovnih subjekata, 65% svih zaposlenih je u malim i srednjim tvrtkama, a mali i srednji poduzetnici sudjeluju s 50% u stvaranju ukupnog BDP-a. 

Bit će organizirano 12 različitih radionica koje su prilagođene potrebama poduzetnika. Sudionici će između ostaloga saznati kako aplicirati za sredstva EU, kako napraviti efikasnu kampanju sa što manjim budžetom te kako se oglašavati na Googleu i Facebooku“, kazao je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Također je pozvao sve poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova, ali i sve druge zainteresirane da se prijave na besplatna predavanja. Šimatović je naglasio da je Poslovni uzlet zamišljen s ciljem podizanja razine znanja i kompetencija malih poduzetnika kako bi postali konkurentniji na tržištu te da ga iznimno vesele pozitivne reakcije sudionika edukacija. „Dosadašnja iskustva pokazala su da je svaka radionica vrlo korisna te da je dokaz tome veliki interes sudionika kao i njihove pozitivne povratne reakcije. Zahvaljujem se Gradu Osijeku koji prepoznao značaj ovog projekta“, istaknuo je Šimatović. 

Navedena manifestacija dio je projekta "Poslovni uzlet", koji je namijenjen promociji i edukaciji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, a cilj mu je poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatne edukacije kako bi unaprijedili poslovanje. Događaj će biti održan u suorganizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, a zainteresirani poduzetnici prijaviti se mogu >>ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close