Nagrađeni šefovi PIK-a Vrbovec, Tim Kabela, Janafa…

Autor: Poslovni dnevnik , 01. prosinac 2014. u 14:08
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Mate Štetić, predsjednik Uprave PIK-a Vrbovec, nagrađen je u kategoriji velikih poduzeća, a Ivan Topčić, predsjednik Uprave TIM Kabela, poduzetnik je godine.

Najbolji menadžer u velikim poduzećima predsjednik je Uprave mesne industrije PIK Vrbovec Mate Štetić. On je jedan od 14 laureata nagrade “Menadžeri godine” Hrvatskoga udruženja menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA), koje je u petak objavilo dobitnike nagrade što je dodjeljuju od 1992. Za životno djelo nagrađeni su Želimir Filić, umirovljenik Cromarisa, i Dragutin Žic, osnivač marine Punat. Vladimir Ferdelji, predsjednik udruge CROMA, istaknuo je kako je riječ o poduzetnicima koji su u 2014. uz 2600 postojećih otvorili 368 novih radnih mjesta, čija su poduzeća u 2013. generirala 2,9 mlrd. kn prihoda od prodaje te imali stopu neto dobiti između 8 i 9 posto, od čega je 50-ak posto ostvareno izvozom.

Unatoč tim pozitivnim poduzetničkim primjerima, Ferdelji u 2015. očekuje daljni pad BDP-a i gospodarskih aktivnosti “jer se nisu promijenili uzroci i nijedna od ozbiljnih promjena nije napravljena”. Menadžeri godine u srednjim poduzećima su direktor tvrtke Promming iz Čakovca Mihalj Novinščak i predsjednik Uprave tvrtke Metis iz Kukuljanova Jerry Pajić. U kategoriji malih poduzeća nagrađeni su Dragutin Babić, suosnivač i prokurist tvrtke Euromodul iz Viškova, te Franjo Sobočan, osnivač i direktor  Sobočan-interijera iz Murskog Središća. U kategoriji mladih menadžera laureati su Denis Nemčević (Spider grupa iz Pitomače) i Matija Hršak (M.I.Hršak iz Krapine). Menadžer godine u kategoriji javnih poduzeća je Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Janafa, a u kategoriji poduzeća u inovlasništvu Saša Muminović, član Uprave AquafilCRO-a iz Oroslavlja. Najbolji projekt menadžeri su Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pule, i Branko Kovačić, generalni direktor Aquaparka Poreč. Poduzetnik godine prema odabiru HUM-CROMA-e je Ivan Topčić, predsjednik Uprave Tim Kabela iz Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close