Nagrade najuspješnijim poduzetnicima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. travanj 2015. u 09:57
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Najboljim mikropoduzetnikom proglašena je tvrtka Sintaksa iz Splita, koja se bavi proizvodnjom uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije…

U sklopu XIX. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta održava do 18. travnja u Zadru, u petak navečer su dodijeljene nagrade najuspješnijim poduzetnicima.

Najboljim mikropoduzetnikom proglašena je tvrtka Sintaksa iz Splita, koja se bavi proizvodnjom uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije, dok je najboljim malim poduzetnikom proglašena tvrtka za proizvodnju i prodaju peleta Moderator iz Udbine.

Nagrada za najboljeg srednjeg poduzetnika dodijeljena je tvrtki Drvoproizvod iz Jastrebarskog, a za najboljeg inovativnog poduzetnika riječkoj tvrtka Alveus, koja se bavi sadnjom i uzgojem maslina te proizvodnjom maslinovog ulja.

Za najbolju ženu poduzetnicu ove je godine proglašena Ivanka Bertol, vlasnica kovinotokarske i metalno-galanterijske radionica iz Velike Mlake.

Prerada plastike Šantek iz Novog Marofa proglašena je najboljim obrtnikom, a nagrada za najboljeg izvoznika dodijeljena je tvrtki MMM Vukelić iz Brestača kraj Novske, koji se bavi proizvodnjom rezane građe i finalnih proizvoda od drveta.

Najboljom poduzetničkom zonom proglašena je Gospodarska zona Grada Zaboka, a najboljim poduzetničkim inkubatorom ZIP iz Zagreba. Nagradu za najbolji klaster dobio je Klaster poljomehanizacije, a kao najbolja zadruga nagrađena je ribarska zadruga Omega 3 iz Kalija na otoku Ugljanu.

Čestitajući nagrađenima, premijer Zoran Milanović je istaknuo kako su oni ti koji nose gospodarstvo na svojim leđima, zapošljavaju, plaćaju doprinose, omogućavaju da država bude socijalna, katkad velikodušna, možda i više nego je u stanju. Oni su ti koji mijenjaju društvo, kazao je Milanović.

Dodao je kako i danas na poduzetnika gleda s dozom čuda, dobrog čuda, jer to su ljudi koji imaju hrabrost, sklonost ka riziku, na sebe preuzimaju odgovornost.

Vremena se mijenjaju, sindikati nisu ono što su bili, radnici nisu ono što su bili, ali i dalje je temeljno pravilo da čovjek želi poštenu plaću za pošten rad. I oni koji to omogućuju zaslužuju naše poštovanje, kazao je premijer.

Komentirajte prvi

New Report

Close