Na sajmu obrtništva u Celju 50 hrvatskih izlagača

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2017. u 14:10
Celjski sajam jedna je od najvećih regionalnih manifestacija promocije poduzetništva, Foto: PD

Sajam MOS prvi put ima zemlju partnera i to je Hrvatska koja je vrlo važno tržište za slovensku industriju, osobito za tamošnje obrtnike i male poduzetnike.

Hrvatska će biti zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva (MOS) koji se po 50. put održava u Celju. Gospodarska manifestacija, koja će se održati od 12. do 17. rujna, je već godinama jedna od najvećih promocija malog poduzetništva u regiji. Kako je u srijedu u Zagrebu istaknuo Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskog sajma, na ovogodišnjem MOS-u će se predstaviti 1478 izlagača iz 30 zemalja. Hrvatsku će predstavljati okruglih 50 izlagača.

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK), istaknuo je da je ovo prvi put da sajam u Celju ima zemlju partnera, a to je upravo Hrvatska. “Ove godine HOK po 22. puta nastupa na sajmu u Celju koji je mjesto okupljanja i susreta obrtnika i poduzetnika s poslovnim partnerima te prilika da istraže tržište i konkuriraju za nove poslove”, kazao je Ranogajec. Prvog dana sajma bit će održan Slovensko-hrvatski poslovni forum na kojem će među ostalim biti riječi o prilikama koje za građevinski sektor obje zemlje donose projekti energetske obnove, te o komunalnoj infrastrukturi. U sklopu sajma će biti organiziran i b2b susret za turistički sektor kao i prezentacija hrvatskih franšiza koje traže poslovne partnere u Sloveniji.

Državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina je rekao da Hrvatska ove godine ostvaruje rekordne turističke rezultate. Slovensko tržište ocijenio je važnim istaknuvši da je do sada ostvareno više od devet milijuna noćenja slovenskih gostiju. Ovogodišnji MOS će se bazirati na pet tematskih cjelina koje će obuhvatiti graditeljstvo, turizam i prehranu, industriju te proizvode široke potrošnje.      

Komentirajte prvi

New Report

Close