Na projektiranju i opremanju razvili biznis od 25 ljeta

Autor: Lucija Špiljak , 14. travanj 2019. u 08:00
Viktor Rožman

Bilježe stalan rast kako u prihodima (60-ak milijuna kuna), tako i u broju zaposlenika.

Primat-RD, tvrtka sa sjedištem u Hrvatskom Leskovcu, na tržištu postoji već 25 godina tijekom kojih se pozicionirala kao lider u sigurnosnoj, arhivskoj i skladišnoj opremi.

Četvrt stoljeća poslovanja obilježili su, kažu, odlični poslovni rezultati, investicije, rast prihoda i broja radnika, značajnijih projekata, kao i brojnih stalnih i novih klijenata. O uspjehu tvrtke u 25 godina razgovarali smo s direktorom i vlasnikom Viktorom Rožmanom. Od malih nogu je, veli, vezan uz obiteljsku tvrtku pa je aktivno uključivanje u njezin rast i razvoj bio prirodni slijed događaja. 

"Tvrtka je imala velik potencijal, na tržištu smo bili glavni, ali ne možete zauvijek držati isti tempo poslovanja samo tim malim segmentom. Uvidjeli smo to u pravom trenutku te smo krajem '90-ih počeli sa segmentom poslovanja projektiranja i opremanja interijera", priča nam Rožman. Čelnicima tvrtke i zaposlenicima svaki je projekt važan i svakom pristupaju s jednakim entuzijazmom.

  "Posebno bih istaknuo one možda najzahtjevnije kao što su Muzej Vučedol, Dvorac Eltz, Muzej antičkog stakla u Zadru, kao i ostali muzeji prema kojima imamo i osobitu vrstu poštovanja jer se radi o spomenicima kulture i nacionalnoj baštini. Želio bih istaknuti i opremanje komercijalnih i putničkih brodova koji su moja velika ljubav, strast i u posebnom fokusu. Poslovanje tvrtke nudi uslugu ključ u ruke, što s našim inženjerima, drvnim tehnolozima, arhitektima, dizajnerima obuhvaća razradu, projektiranje i izradu projektiranog namještaja, kao i izvedbu građevinskih, instalaterskih i strojarskih radova.

"Ovdje moram naglasiti i projektiranje i izvedbu drvenih Honka kuća, čiji smo zastupnici", navodi. Put do uspješnog poslovanja je, priča ovaj poduzetnik, stalna želja za rastom i razvojem.  "Svaki novi, dobro odrađen projekt gura te dalje i tjera da pomičeš svoje granice. Budimo iskreni, svakom poduzetniku je izazov opstanak i rast na tržištu, pa čak i ako se uspješno bori s nemogućnošću naplate svojih potraživanja, administracijom… Barem zbog odgovornosti koju ima prema svojim zaposlenicima kako bi im osigurao pristojne plaće koje su zaslužili za svoj rad i doprinos tvrtki", ističe.

U 25 godina uspješno su, kaže, odgovarali na sve izazove koji su bili stavljeni pred njih i njihove zaposlenike.  "Ljudi su snaga tvrtke Primat-RD. Danas brojimo 50-ak zaposlenika, velika većina je dugi niz godina s nama i doživljavam ih kao svoje kolege, a ne kao radnu snagu", ističe Rožman i dodaje da je danas izazov motivirati i zadržati zaposlenike, no da se u tvrtki trude pokazati da poštuju i vrednuju rad svakog kroz plaće, stimulacije i uvjete rada.

Trenutačno rade za strane investitore koji ulažu u hrvatsko tržište, no planiraju i širenje izvan granica. "Zastupamo renomirane dizajnerske brendove pa je suradnja s inozemnim tržištem razumljiva u vidu uvoza", kaže Rožman. Zadovoljni su lanjskim poslovanjem tvrtke i bilježe stalan rast kako u prihodima (60-ak milijuna kuna), tako i u broju zaposlenika.

"Plan nam je da se nastavi tendencija rasta, a cilj nam je biti još bolji, kreativniji, inventivniji te pružiti još bolju uslugu klijentima, stalnim praćenjem noviteta na tržištu", zaključuje direktor tvrtke Primat-RD Viktor Rožman.

Komentirajte prvi

New Report

Close