Na jednom mjestu možete saznati sve korisne savjete o zemlji u koju putujete

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 28. svibanj 2017. u 12:17
Praktične informacije na dohvat ruke

Pripremajući se za put u Portugal, Kapuđija je informacije morao potražiti na različitim stranicama pa je došao na ideju da bi ih se trebalo objediniti na jednom mjestu.

Basetrip, web platforma koja na jednom mjestu okuplja sve relevantne podatke o pojedinoj zemlji, pokrenut je nakon što je Sven Kapuđija, programer iz Zagreba trebao preseliti u Portugal.

Kako se sve što ga je zanimalo, poput pojmova 'Portugal valuta', 'Portugal viza', 'Portugal vrijeme', nalazilo na različitim stranicama došao je na ideju da bi takve podatke trebalo objediniti. Imajući na umu da velik broj ljudi danas učestalo putuje iz različitih razloga, bilo studiranja, stažiranja ili posla, na kraju je odlučio i da projekt ponudi svim korisnicama. Uz Kapuđiju su na projektu surađivali Mario Kostelac i Jelena Tamnidžija koja je za Poslovni dnevnik otkrila nešto više detalje.

 

650 gradova

i 230 država danas je obuhvaćeno na web platformi Basetrip

Sven, kako je pojasnila, radi na samom proizvodu i njegovom poboljšanju, Mario je zadužen za tehničke stvari same stranice, dok su Tamindžijina zaduženja sadržaji i prijevodi. Informacije su prikupljene od pouzdanih izbora, ističe, bilo od službenih informacija stranih ambasada ili službenih informacija o pojedinoj državi. Cijela priča je, dakle, započela Portugalom, nakon čega je na red došao ostatak Europe, a u konačnici cijeli svijet jer danas Basetrip daje sve informacije o putovanju za više od 650 gradova i 230 država diljem planeta. Sadrži cijene smještaja i avionskih karata, informacije o vizama i ambasadama, utičnicama i utikačima, valutama, troškovima života, brzinama interneta, cijenama mobilnih usluga, cijepljenju i mnogo više. Uz informacije o putovanju također sadrži savjete za putovanje koje šalju sami korisnici The Basetripa. 

Prepoznati u svijetu
"The Basetrip je poseban po tome što korisnicima nudi usporedbu polazne destinacije s onom u koju se putuje. Kako smo i sami živjeli posvuda, susretali smo se nebrojeno puta s istim problemom traženja informacija o smještaju, standardu života, koliko će nam novca trebati u jednoj stranoj državi dok studiramo, vrijedi li moja vozačka u Turskoj i što ćemo pripremiti kad se odlučimo za backpacking po Južnoj Americi.  

 

Tamnidžija

Na Basetripu možete naći informacije o smještaju, standardu života, saznati vrijedi li vam vozačka ili kako se pripremiti za backpacking po Južnoj Americi.

Također, The Basetrip ne izlistava samo podatke već ih interpretira stavljajući ih u kontekst, uspoređujući ih s informacijama matične države te nudeći dodatna objašnjenja kako bi korisnik zaista znao o čemu se radi", kazala je. Ističe i da su uspjesi relativan pojam u svijetu startupa, no istovremeno izdvaja i veliki broj međunarodnih tvrtki koji su nam se javili u vezi s kupnjom API podataka, kao i objavljeni članci o The Basetripu na Lifehackeru, ProdutHuntu, The Next Webu, Los Angeles Timesu, Redditu. Jedna od novosti je i nedavno lansiranje hrvatske verzije za koju očekuju povećanje broja korisnika i povratnih informacija o proizvodu.

Razvijaju i druge projekte
"Iznimno nam je drago da nam se neprestano javlja veliki broj naših korisnika koji su zahvalni na njegovom kreiranju. Veliki broj mladih šalje nam upite o prijavi za posao u The Basetripu – kada vidite kako netko zaista želi raditi za vas i s puno optimizma napiše odlično motivacijsko pismo, to nam je najveći indikator uspjeha", naglasila je Tamindžija. Na kraju, saznali smo da su trenutno zaokupljeni poboljšavanjem Basetripa što su postavili kao primarni cilj te da sva sredstva koja ostvare reinvestiraju natrag, dok paralalno s time razvijaju i brojne druge projekte za koje će se tek čuti.

Komentirajte prvi

New Report

Close