Mlade uvode u svijet modernih tehnologija

Autor: Poslovni dnevnik , 20. studeni 2016. u 12:31
Bosch je u proteklim godinama donirao putem programa Primavere novac za žrtve poplava u BiH, Hrvatskoj i Srbiji

Od samog početka povijest tvrtke obilježena poticanjem inovacija i društvenom odgovornošću.

Kao ističu iz tvrtke Robert Bosch, često participiraju u društveno odgovornim projektima. U skladu s vizijom svojeg osnivača, kažu, drže se tog pristupa da bi doprinijeli društvu ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. "Bosch je u proteklim godinama donirao putem programa Primavere novac za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Također je donirao novac za uređenje okoliša Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Društveno odgovorne projekte uključuje i involviranost u nekoliko projekata među kojima su koncept Membrain (projekt samoodržive gradnje Sveučilišta u Zagrebu), donacija kućanskih aparata SOS Dječjem selu Lekenik, Formula Student i donacija Odgojnom domu Bedekovčina. Od samog početka povijest je tvrtke obilježena poticanjem inovacija i društvenom odgovornošću, zbog toga smo odlučili ove godine donirati eksponate Tehničkom muzeju Nikola Tesle u Zagrebu kako bismo ostavili trag u polju tehničke evolucije koji je temelj 130 godina duge tradicije tvrtke Bosch", kaže Kristina Šperanda Ferenc iz Boscha.

Dodaje da je Bosch ove godine opremio Tehničku školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu za potrebe praktične nastave. "Cilj ovakve vrste suradnje je da se učenici upoznaju s najnovijom tehnologijom opreme i alata koja trenutačno postoji u svijetu i da im se prikaže praktičnost i učinkovitost rada uz suvremenu tehnologiju. Važno je također upoznati učenike sa svim sigurnosnim standardima današnjice, definiranima EU regulativom. Ove godine je donacija SOS Dječjem selu Lekenik uključila godišnje režijskih troškova jedne SOS obitelji. "Treću godinu u nizu sudjelovati u ovome projektu je kruna našeg društveno odgovornog poslovanja. Naše je poduzeće ostvarilo velik sinergijski učinak u još boljem zbližavanju s Dječjim selom koje je sada postalo već dio Boscheve tradicije", istaknula je Mirsada Kudrić, direktorica kompanije Robert Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Bosch je donirao edukativno-didaktičke igračke i Dječjem vrtiću Poliklinike SUVAG u Zagrebu. Donacija se sastoji od edukativno-didaktičkih igračaka adekvatnih za promicanje kreativnosti i motoričkih sposobnosti. Igračke su minijaturne replike kućnih uređaja, seta posuđa, stanice za servisiranje automobile itd.  "U današnje vrijeme moderne tehnologije pokušavamo mlađoj populaciji na edukativan i odgovoran način približiti mogućnosti naše kompanije. S obzirom na to da igračke nisu dostupne svakom pojedincu, ovakav projekt omogućuje razvoj te primjenu na konkretan način i kroz igru", izjavila je Kudrić.

Komentirajte prvi

New Report

Close