METRO i Techstars startupovima nude investiciju od 120.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2016. u 15:41
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prijave za program odvijaju se putem internetske stranice metroaccelerator.com na kojoj je potrebno ispuniti upitnik na engleskom jeziku.

U utorak 12. travnja METRO Grupa i Techstars otvorili su prijave za drugi METRO Accelerator – globalni program za razvojtehnoloških aplikacija za hotelijerski i ugostiteljski sektor. Na drugi METRO Accelerator do 20. lipnja mogu se prijaviti svi start-upovi koji razvijaju inovativne aplikacijeza poslovne potreberestorana, hotela i ugostitelja, a investitori i mentori odabrat će 10 najboljih.

Prijave za program odvijaju se putem internetske stranice metroaccelerator.com na kojoj je potrebno ispuniti upitnik na engleskom jeziku. Svakom od deset odabranih start-upova METRO i Techstars ponudit će investiciju od 120.000 eura te pristup mreži stručnjaka koji će im pomoći u daljnjem razvoju njihovih digitalnih rješenja.

"Program smo pokrenuli 2015. godine s ciljem stvaranja platforme koja će povezati tehnološke start-upove s kupcima METRO-a iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva. Siguran sam kako će digitalni poslovni modeli i usluge imati još veću ulogu za budući uspjeh kupaca METRO-a. Sve više tvrtki obraća nam se s novim idejama, a putem METRO Acceleratora želimo im osigurati priliku da svoje ideje testiraju i razvijaju uz podršku međunarodnih stručnjaka“, izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

Deset odabranih start-upova svoja znanja, ideje i poslovanje moći će unaprijediti u rujnu 2016. pod vodstvom iskusnih mentora na programu u sjedištu METRO Acceleratora u Berlinu. METRO će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabave, prodaje, marketinga i komunikacija, a Techstars će u program donijeti međunarodno dokazane metodologije za mentorstvo start-upova i brojne mentore, investitore te iskusne članove start-up zajednice.

Na prvi METRO Accelerator u 2015. pristigle su prijave iz 20 zemalja, među kojima su bile i dvije prijave iz Hrvatske koje su ušle u 75 najboljih. Prilikom odabira najboljih žiri je razmatrao poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i napredak tvrtke te su odabraniCoffeeCloud, Flowtify, Gastrozentrale.de, GroupRaise.com, Journy, Lunchio,Poshpacker, Roomatic, Rublys, Wynd te 1001menus.

Komentirajte prvi

New Report

Close