Medveščakov poslovni prijem za hrvatske gospodarstvenike u Moskvi

Autor: Objava za medije , 16. listopad 2015. u 17:11
Foto: Press

Ovaj događaj daje mogućnost uspostave dubljih poslovnih i prijateljskih veza za dobrobit hrvatskog sporta i hrvatskog gospodarstva te pridonosi većoj vidljivosti naše domovine u svim državama koje sudjeluju u KHL ligi.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Ruskoj Federaciji i Klub hokeja na ledu MEDVEŠČAK Zagreb organizirali su poslovni prijem za hrvatske gospodarstvenike koji rade na području Ruske Federacije.

Prijem je održan 15. listopada 2015. godine u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi s ciljem predstavljanja mogućnosti promocije hrvatskih tvrtki na ruskom tržištu putem sportskih natjecanja; točnije, nastupa hokejaškoga kluba MEDVEŠČAK u KHL prvenstvu.

Uzvanike su pozdravili Rina Eterović Goreta, privremena otpravnica poslova Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, predsjednik Kluba Medveščak Damir Gojanović i direktor Predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Ruskoj Federaciji Jakov Despot.

Gospođa Eterović Goreta, zahvalivši se vodstvu hokejaškog kluba Medveščak i Hrvatske gospodarske komore na iskazanoj inicijativi, rekla je kako Veleposlanstvo Republike Hrvatske uvijek sa zadovoljstvom podupire svaku mogućnost za promociju naših interesa. Istaknula je važnost kluba Medveščak i njegovih uspjeha u KHL ligi u promociji Hrvatske ne samo u Ruskoj Federaciji nego i u svim državama u kojima se prvenstvo održava. Ovaj događaj daje mogućnost uspostave dubljih poslovnih i prijateljskih veza za dobrobit hrvatskog sporta i hrvatskog gospodarstva te pridonosi većoj vidljivosti naše domovine u svim državama koje sudjeluju u KHL ligi.

„Medveščak se u KHL prvenstvu natječe s 27 klubova iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije, Finske i Slovačke. Najveći broj utakmica naša momčad igra upravo na području Ruske Federacije. Iz navedenog razloga, a i poučeni iskustvom naših dosadašnjih partnera, osobito Podravke, vjerujemo da je Medveščak, kao uspješan i prepoznatljiv sportski kolektiv, odličan ambasador za promociju hrvatskih tvrtki na ruskom tržištu, putem plasmana proizvoda i usluga, ali i povezivanjem s lokalnim gospodarstvenicima koji podupiru druge klubove unutar KHL prvenstva“, istaknuo je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović, dodajući kako je danas jedina formula odgovornog i uspješnog upravljanja sportskim projektima, ali i poslovnog uspjeha, aktivno povezivanje sporta i biznisa zajedničkim modelom, tj. rezultatom koji je pozitivan za sve sudionike partnerstva. Gojanović je napomenuo da je ovaj susret logičan slijed poslovnog susreta hrvatskih i finskih gospodarstvenika koji je KHL Medveščak prije nepunih godinu dana organizirao u Zagrebu, u suradnji s Veleposlanstvom Finske i Hrvatskom gospodarskom komorom. Suradnju u promociji hrvatskoga gospodarstva u svijetu HGK je s KHL-om Medveščak počela prošle godine, prepoznajući napore zagrebačkoga hokejaškog kluba koji se sportom već godinama uspješno koristi i u svrhu gospodarske diplomacije. Povezivanje poduzetništva i sporta pozitivno utječe na razvoj poslovanja, a HGK nastavit će s daljnjim razvojem tih odnosa kako bi hrvatske tvrtke što uspješnije iskoristile taj potencijal.

Direktor predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Ruskoj Federaciji Jakov Despot izrazio je iznimno zadovoljstvo time što se KHL Medveščak uključio u rad Poslovnog kluba koji predstavnicima hrvatske poslovne zajednice u Ruskoj Federaciji osigurava platformu za razmjenu informacija, iskustava i ideja vezanih za nastup na ruskom tržištu. Uvjeren je da će predložena podrška KHL-u Medveščak povezivanjem sporta i biznisa pridonijeti općenitoj promociji hrvatskog gospodarstva na ruskom tržištu te osigurati dodatni poticaj razvoju i unaprjeđenju gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Rusije, kao i plasmanu hrvatskih proizvoda čiji je izvoz u Rusiju u prošloj godini premašio dvije milijarde kuna.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close