Maštovito razgledavanje Zagreba, novi sjaj jezera Orešje i izleti s ribarima

Autor: Marta Duić , 10. prosinac 2015. u 22:00
Stela Katić, Viktorija Jedvaj i Milana Capan žele zapušteno jezero Orešje pokraj Svete Nedelje pretvoriti u oazu zdravog života/PIXSELL

Uređenjem jezera Orešje podigla bi se kvaliteta života stanovnika Svete Nedelje, a Fischery bi ribarima ponudio dodatan izvor zarade.

U kategoriji Destinacija Hrvatska u finale su ušli projekti Jezero Orešje, Key Hunter i Fishery. Projekt Jezero Orešje osmislile su studentice Veleučilišta Baltazar, Milana Capan, Viktorija Jedvaj i Stela Katić. Kažu kako su svjesne velikog potencijala koji nudi jezero Orešje i njegovog trenutnog zapuštenog stanja te su brainstormingom shvatile kako se za uređenje jezera zaista može učiniti mnogo.

Autorice ističu da je jezero Orešje javno dobro čija je glavna svrha podizanje ekološke svijesti građana kao i razvijanje sportsko-rekreativnih aktivnosti na području grada Svete Nedelje. "Cilj projekta je poboljšati kvalitetu života trenutnih i budućih stanovnika grada Svete Nedelje i okolice, a bitno je osigurati kvalitetnu podlogu za njegovo daljnje razvijanje. To ćemo postići primarno čišćenjem i raskrčivanjem zapuštenog područja, a kasnije njegovim održavanjem", kaže Viktorija Jedvaj.

Projektom Key Hunter Zagreb, Doris Barić je odlučila turistima pomoći da otkriju nepoznate kutove Zagreba prateći zagonetke i tragove po specifičnim tematskim rutama. "S Key Hunterom Zagreb želim ponuditi samostalno i maštovito razgledavanje grada u grupama ili parovima pomoću tematskih ruta i zagonetki. Radi se o kombinaciji 'treasure hunta' i interaktivnog razgledavanja grada", pojasnila je Doris Barić.

Iza trećeg projekt koji je ušao u finale, Fisherya,  stoje splitski studenti Nikola Bejo i Antonio Pavlinović koji žele organizirati turističke i ribarske izlete u suradnji s lokalnim ribarima i lokalnim vlasnicima apartmana. "Fishery omogućuje vlasnicima apartmana da u svoju ponudu uvrste izvorne ribarske i turističke izlete, a lokalnim ribarima donosi dodatni sezonski posao u vidu realizacije tih izleta", ističu Bejo i Pavlinović. 

Posebna nagrada Zaklade Luka

Poticanje ženskog poduzetništva

Osim nagrada u pet kategorija natječaja Hrvatska pamet Hrvatska, dodijelit će se i posebna nagrada Zaklade Luka gdje su u finale ušli Zlatne ruke, Finis i Energetski kontrolor za sportaše EKS. Alma Sarač, suradnica za korporativne komunikacije u IN2, koja je žirirala projekte kazala je da je izuzetno izuzetno zadovoljna sa sva tri projektna tima i kaže kako su sve cure jako dobro pripremile. Zaklada Luka postoji s dobrotvornim ciljem poticanja ženskog poduzetništva i pruža financijsku potporu djevojkama tijekom njihovog višeg školovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close