Martina Bienenfeld je Žena godine

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 13. srpanj 2016. u 22:00
Martina Bienenfeld na svečanoj dodjeli /Davor Višnjić/PIXSELL

Često čujemo da je nagrada prerasla okvire časopisa Zaposlena, ponosni smo na titulu koju nosimo, kaže Gruden.

Sve žene koje uz balansiranje privatnih i poslovnih obaveza nižu zavidne uspjehe možemo smatrati pobjednicama! Poručila je to direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld kada je u utorak navečer na terasi Esplanade u sklopu 21. dodjele nagrada u organizaciji časopisa Zaposlena proglašena Ženom godine.

"Konkurencija je bila zahtjevna i sve nominirane prošle su težak put koji podrazumijeva mnogo odgovornosti i odricanja. Nagradu vidim kao dodatni poticaj Turističkoj zajednici da nastavimo još snažnije pozicionirati Zagreb na turističkoj karti Europe i svijeta", rekla je Bienenfeld istaknuvši ustrajnost kao tajnu uspjeha.  

Uspjeh za uspjehom
Ukupno 57 nagrada i priznanja te mnoštvo nominacija kojima je rad TZ Zagreb nagrađen neporeciv su dokaz da Martini Bienenfeld u sektoru destinacijskog menadžmenta trenutno nema ravne. Pod njezinim vodstvom zagrebački je Advent prema izboru nezavisnog portala European Best Destination proglašen najboljim u Europi nakon čega je Zagreb proglašen i šestom najboljom europskom destinacijom. Zatim je na najvećoj globalnoj turističkoj burzi ITB u Berlinu u sklopu Festivala turističkog filma Das goldene Stadttor/The Golden City Gate promotivni film "Color your Christmas with Zagreb" osvojio treću nagradu dok je aplikacija Zagreb Be There na festivalu tržišnih komunikacija u Rovinju osvojila nagradu MIXX za najbolju mobilnu aplikaciju.

Stručni žiri izbora za Ženu godine donio je nimalo laganu odluku jer su uz Bienenfeld nominirane bile direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, dizajnerica Ksenija Vrbanić čije je ime sinonim za jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih brendova XD Xenia Design, scenaristica i redateljica Ivona Juka te direktorica tvrtke Crocon Linda Poščić Borovac. Impresivnim postignućima kandidatkinja za titulu Žena godine valja dodati i informaciju o međunarodnom uspjehu nagrađivanog filma Ivone Juke "Ti mene nosiš", čija je prava na prikazivanje otkupio Netflix što podrazumijeva i publiku od 75 milijuna gledatelja.

Urednica časopisa Zaposlena – Ana Gruden, nagradu Žena godine vidi kao odavanje zaslužene počasti ženama koje su svojim radom doprinijele ravnopravnijem položaju žena te budućim generacijama ostavile vrijedan uzor koji valja slijediti. "Nerijetko čujemo da je dodjela nagrade Žena godine prerasla okvire časopisa Zaposlena no, ponosni smo na titulu koju nosimo jer pokazuje i naš vlastiti uspjeh", komentirala je Gruden.

'Gradite bolji svijet' 
Posebna gošća večeri bila je francuska veleposlanica u Hrvatskoj Mich?le Boccoz koja je Zaposlenoj čestitala na sustavnom promicanju ženskog poduzetništva. "Svi vaši uspjesi dio su univerzalne borbe za ženska prava i dokaz da gradite bolji svijet", poručila je. Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH niz godina podržava dodjelu jer ju vide kao priliku za promociju žena koje igraju važnu ulogu u gospodarstvu. "Manifestacije poput ove pokazuju plejadu žena na vodećim pozicijama što- pokazuje da naše društvo ide prema sve većoj ravnopravnosti", zaključila je ravnateljica Ureda Helena Štimac Radin. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa sto ako je bila stjuardesa? Žena je zavrsila fakultet i duži niz godina se bavila event marketingom i turizmom. Sigurno joj je u karijeri pomogao pokojni joj suprug, ali žena ima rezultate iza svog rada i nisam primijetio da joj je najvažnija činjenica opstojnosti – vlastiti PR. Pohvalno.

Velika nagrada za jednu stjuardesu

New Report

Close