Malim poduzetnicima vodiči za snalaženje u birokratskoj šumi

Autor: Darko Bičak , 19. studeni 2014. u 21:59
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Malim i srednjim poduzetnicima od srijede su na raspolaganju četiri nova tematska vodiča koja bi im, kroz bolju informiranost, trebala olakšati poslovanje.

Malim i srednjim poduzetnicima od srijede su na raspolaganju četiri nova tematska vodiča koja bi im, kroz bolju informiranost, trebala olakšati poslovanje. U sklopu projekta BIZimpact II predstavljeni su, naime, priručnici s aktulanim informacijama iz područja radnoga zakonodavstva, prijenosa poslovanja, zaštite okoliša i zaštite potrošača. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je tom prigodom kako je pri donošenju zakona i propisa ključna procjena njihovih ekonomskih učinaka na poduzetnika i gospodarstvo u cjelini, a ne samo kroz financijsku prizmu. Maras očekuje da će u idućih godinu dana procjena zakona putem efekta na gospodarstvo postati pravilo u Vladi pri donošenju svih zakona.

Izlazak vodiča pozdravio je i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, koji je istaknuo da mini vodič nije zamjena za zakon, ali će poduzetnicima i radnicima svakako omogućiti njegovo lakše razumijevanje. Poduzetnicima će smanjiti nedoumice, dok će se radnici moći upoznati sa svojim pravima, navodi Mrsić. Komenitrao je i kako je novi Zakon o radu, na snazi već četiri mjeseca, korak naprijed jer će omogućiti lakše poslovanje poduzetnika s ciljem očuvanja radnih mjesta, bržeg restrukturiranja tvrtki i sprječavanja rada na crno. Dosad je izrađeno 12 vodiča, a u pripremi su još tri.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zato što upute može izdati vrlo brzo i hvaliti se kako su poboljšali sustav i olakšali poduzetnicima (samo oni to nisu iskoristili).
Pa neće se valjda boriti sa birokracijom i najvjerojatnije izgubiti tu bitku….

Pa oni su samo političari na vlasti…nisu mađioničari…

Marasov bjelolasički vodić, put prema putu spaljivanja (zatvaranja) tvrtke[emo_smijeh]

Čim ovo rade to znači da se kao prvo potrošio novac od 10 “milja” kuna na onaj BizImpact bezveze, naravno oni će to negirati kao veliki uspjeh… blah.
Drugo ako trebaju izdavati dodatne upute znači da je državni sustav kompliciran, to time priznaju. Pa onda zašto ne naprave ga JEDNOSTAVNIM da ne moraju izdavati UPUTE !!!

New Report

Close