Ludbreg poduzetan po europskoj mjeri

Autor: Ana Blašković , 11. srpanj 2016. u 08:07
Promo video kojim se natječu u kategoriji za poboljšanje poslovnog okruženja

Ove godine završene dvije velike investicije: 35 mil. eura uložio je Lukaps, a sedam milijuna eura Ducati.

Ludbreg, podravski gradić s tek oko 9000 stanovnika, plasirao se u finale za nagradu Europske komisije kojom Bruxelles odaje priznanje za promicanje poduzetništva u članicama Unije. Osim Ludbrega, iz Hrvatske za priznanje konkurira još jedino metropola, a europski pobjednik bit će proglašen u Bratislavi krajem godine.

 

Bilić

Film je sukus svega što radimo i kako pristupamo poduzetnicima.

U utrci za nagradu u kategoriji 'Poboljšanje poslovnog okruženja' u Ludbregu su osmislili trominutni promidžbeni video kojim svoju poznatu turističku famu centra svijeta šire (i) na sliku meke za investitore koji se odluče ulagati u Hrvatskoj. Da to nije samo dobar marketing, govore i činjenice: pitoreskno mjesto u blizini autoceste i željeznice opipljivo je 'business friendly'. U njemu su prisutne velike kompanije poput ACG Lukapsa, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kapsula za farmaceutsku industriju, proizvođača ambalaže Bomarka, kao i Ducati komponenti, Oprema Uređaja, Oprema Strojeva, ali i niza malih poduzetnika.

Većina tamošnjih tvrtki orijentirana je prema izvozu, od kojeg su prošle godine ostvarili 66,3 milijuna eura prihoda. Taj gradić ima čak 13,6 milijuna eura prijavljenih EU projekata  i 10 milijuna eura odobrenih. Ove godine završene su dvije velike investicije: 35 milijuna eura uložio je Lukaps, a sedam milijuna eura Ducati u proširenje kapaciteta. Grad se nada još većem priljevu poduzetnika: u lipnju je počela gradnja poslovne zone Sjever, u kojoj je 11.000 četvornih metara zemljišta već prodano, a još 112.000 kvadrata čeka ulagače.

 

66milijuna

eura prihoda ostvarile su lani izvozom ludbreške tvrtke

"Film je sukus svega što radimo u Ludbregu i kako pristupamo poduzetnicima. Govori o Ludbregu kao malom mjestu, sa 9000 stanovnika i 330 nezaposlenih, čime smo među mjestima s najmanjim brojem nezaposlenih u Hrvatskoj, ali koje stalno ima nove investicije, što pokazuje da poduzetnici prepoznaju vrijedan rad može biti prepoznat od strane poduzetnika", rekao je Poslovnom dnevniku gradonačelnik Dubravko Bilić.

Europsku nagradu za promicanje poduzetništva dodjeljuje EK najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha diljem Unije u šest kategorija. Ludbreg se natječe u onoj za poboljšanje poslovnog okruženja, koja prepoznaje inovativne politike koje promiču startupe i rast tvrtki, pojednostavljuju propise te uvode načelo 'počnimo od malih' u korist malih i srednjih poduzetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close