Lim Samobor očekuje prihod od 100 mil. kuna

Autor: Darko Bičak , 26. ožujak 2015. u 22:00
Limenke iz Samobora uskoro i u Africi/Ž. Lukunić/PIXELL

Tvrtka je iz Bruxellesa dobila 9,9 mil. kuna za investiciju od 17 milijuna.

Tvrtka Lim Samobor dobila je 9,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za svoju investiciju pogona vrijednu ukupno 17,9 milijuna kuna.

Kako je pojasnio Ivan Kodrić, vlasnik i direktor tvrtke, ulaganje se odnosi na novu automatiziranu liniju za proizvodnju ribljih konzervi, nabavu novog sustava za upravljanje paletama te posebice nove laboratorijske opreme koja će im povećati konkurentnost na tržištu. Sufinaciranje je osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a oprema bi trebala biti instalirana do kraja 2016. godine. "Za sada smo uglavnom orijentirani na domaće i regionalno tržište, iako smo sve više nazočni i na zapadnoeuropskom tržištu.

Nova tehnologija će nam omogućiti prodor na perspektivno afričko tržište, posebice u sjevernoafričke mediteranske zemlje s jakom riboprerađivačkom industrijom", kaže Kodrić. Dodaje da je njihova velilka prednost u Africi što su mala i fleksibilna tvrtka koja je sprema prihvatiti određeni rizik na tržišut, a što velike korporacije uglavnom nisu. Lim bi ove godine trebao imati prihod od 55 milijuna kuna, a s novim investicijama bi se od 2017.  trebao kretati na razini od više od 100 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close