Liderske vještine moraju se probuditi

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 29. lipanj 2017. u 22:00
J.B. Kassarjian, profesor menadžmenta s američkog koledža Babson

Polaznici po završetku DEMP programa pronađu izazovne i dinamične poslove u multinacionalnim kompanijama.

Profesor menadžmenta s američkog Babson koledža gdje je više od tri desetljeća podučavao o poduzetništvu, autor brojnih knjiga, članaka i nagrađivanih studija slučaja, J.B. Kassarjian, kao predavač će se pridružiti i međunarodnoj ljetnoj poslovnoj školi koja će se početkom srpnja u organizaciji slovenske IEDC Poslovne škole održati na Bledu.

Kassarjianovo predavačko iskustvo, uz to što se smatra jednim od najistaknutijih predavača na spomenutom Babson koledžu koji se protekle 24 godine na globalnoj razini smatra prvom obrazovnom institucijom kada je poduzetništvo u pitanju, obuhvaća i druga prestižna sveučilišta na svijetu poput Harvard Business School i partnerskog sveučilištaa ICMS u Iranu te IMD Internationala u Švicarskoj. Ujedno je i začetnik međunarodne ljetne škole pod nazivom Otkrijte program poduzetničkog upravljanja (Discover Entrepreneurial Management Program, DEMP) koji je od svog osnutka 2002. godine privukao veliki broj mladih ljudi motiviranih da inovativnim promišljanima odgovore na suvremene ekonomske izazove.

Ovog će se ljeta DEMP održati, dakle i na Bledu, a kako je u jednom od intervjua istaknuo sam Kassarijan, polaznici po završetku DEMP programa u najvećem broju slučajeva pronađu izazovne i dinamične poslove u multinacionalnim kompanijama, dok se dio njih nastavi i dalje profesionalno usavršavati. U svakom slučaju, potvrdio je, svi u sebi pronađu novi potencijal te postignu rezultate veće od očekivanih. "Ovaj je program prvenstveno namijenjen mladim ljudima u kasnim dvadesetim godinama koji su već završili svoje formalno obrazovanje, koji pokazuju ili tek treba probuditi njihove liderske vještine. U sklopu DEMP-ovih obrazovnih programa studente se uči kako promišljeno i odgovorno djelovati u okolnostima kompliciranih i neizvjesnih poslovnih odnosa.

U tome, ali i kreativnosti, DEMP-ovi polaznici nerijetko pokažu više snage nego poneki iskusni menadžeri", smatra Kassarjan. Motivacija da se pridruži školi na Bledu dolazi iz činjenice da je IEDC prva institucija za razvoj menadžmenta u srednjoj i istočnoj Europi, nekoliko puta proglašena i najinovativnijom. Surađujući s osnivačicom, direktoricom i dekanicom IEDC-a Danicom Purg Kassarijan je i redizajnirao program ljetne škole. Kako poručuju iz IEDC-a, na uključivanje u bledsku međunarodnu ljetnu školu pozvani su svi znatiželjni i željni učenja, spremni aktivno sudjelovati i svoja iskustva podijeliti s kolegama iz cijelog svijeta.

Naglašavaju i da DEMP pruža korisnu referencu u životopisu, služi kao izvor vrijednih iskustava, ali i prostor za izgradnju stabilnih temelja za uspješnu karijeru. Jednako tako, zahvaljujući najvećim stručnjacima omogućeno je i dobivanje uvida u suvremene poslovne prakse. U tom se kontekstu u posljednje vrijeme u javnom diskursu pojavio termin VUCA (akronim skovan od engleskih riječi Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) koji označava svijet neizvjesnosti i dvosmislenosti, za koji više ne vrijede 'stara pravila'. Tako da, strogo usko i sasvim specijalizirano obrazovanje, kako tvrdi Kassarjan, više nije odgovarajuće.   

Komentirajte prvi

New Report

Close