FOTO: ‘Kupujemo jedna od druge i šaljemo si goste, to je ključ’

Autor: Marta Duić , 18. listopad 2018. u 08:09
Sudionice projekta Ženska perspektiva na terenu u Istri

Poduzetnice iz 7 županija uče od Istranki.

Na trodnevnom studijskom putovanju po Istri 65 poduzetnica iz sedam kontinentalnih županija naučile su kako unaprijediti svoje poslovanje, umrežiti se i zajedno osvajati tržišta na primjerima poslovnih uspjeha istarskih poduzetnica.

Putovanje je dio projekta Ženska perspektiva čiji je cilj očuvanje obiteljskih poslovanja, poljoprivredne proizvodnje i kulturne baštine podržala je i Coca cola, a osim što su učile poduzetnice su imale priliku predstaviti svoje proizvode kolegicama na prodajnom sajmu u Stanciji Buršić. Loredana Krbavčić, vlasnica obrta za cvjećarstvo, trgovinu i poljoprivredu, Davorka Kotiga Flego iz Hotela Lovac, Vesne Grubešić iz tvrtke Vesna Loborika koja se bavi proizvodnjom i prodajom sira, Dragica Lukin, koja je proslavila 40 godina svog obrta za proizvodnju kolača i slastice, Darinka Buršić iz pršutarne i stancije Buršić, Dubravka Orlić Bašlin iz tvrtke Svijet biljaka koja plasira brend Fitoaroma i Lorena Boljunčić, vlasnica Kuće istarskog maslinovog ulja predstavile su svoja poslovanja i otkrile tajne uspjeha.

˝Međusobno si pomažemo, kupujemo jedna od druge, šaljemo si goste i zapravo zajedno radimo. Primjerice, češnjak za kobasice kupujem od kolegice Loredane, a koncept košarica smo osmislile kako bi prodale što više robe. Povezivanje i zajedništvo je ključ˝, poručila je Darinka Buršić. Osim slane, mirisne, slatke i konzultantske košarice, novost je i art košarica koja uključuje keramiku, oslikano staklo i svilene marame te glazbeni cd.

˝U mirisnoj košarici koju najčešće nudimo turistima sudjelujem sa soli od lavande te mirisnim anđelčićima i cvjetnim ukrasima, a u planu mi je ući i u slanu košaricu jer proizvodimo i maslinovo ulje koje trenutno plasiramo po suvenirnicama˝, pohvalila se Loredana Krbavčić, poduzetnica iz Buzeta.

Na sastanku s gradonačelnikom Umaga dogovoren je i sajam koji će se održati uoči turističke sezone i na kojem će se predstaviti sve poduzetnice, a uskoro pokreću i vlastite košarice po uzoru na istarske koje će u sezoni blagdanskog darivanja u prosincu ponuditi Coca coli za njihove poslovne poklone.

Uz to, Tomislav Lneniček predsjednik udruge Perspektiva i pokretač projekta Ženska perspektiva naglasio je kako su im kolegice iz Istre ponudile da organiziraju Business and professional women za područje Slavonije, pa će i daljnje umrežavanja i uspjesi na tržištu biti lakši.

˝Budući da nemam stalno tržište, ovaj put je poslovna priliku za umrežavanje i stvaranje novih kontakata˝, zaključuje Darija Perošević, poduzetnica iz Valpova koja se bavi izradom suvenira i poslovnih poklona.

Komentirajte prvi

New Report

Close