Kupili 2,5 ha u Osijeku, idu u strojnu obradu za izvoz

Autor: Suzana Varošanec , 12. veljača 2018. u 13:48
Osječani se bave i oslikavanjem vozila i izloga, proizvode i reklamne stalke za trgovine...

U objektima propaloga velikog tekstilca tvrtka će, uz ostalo, proizvoditi svjetleće reklame, reklamne natpise za vozila, konstrukcije….

Mala osječka proizvodna tvrtka Čarobni tim u vlasništvu Siniše Vizentanera, koji je i direktor, na javnoj dražbi u stečajnom postupku nad dužnikom Slavonija MK, kupila je atraktivnu imovinu.

Planira je  staviti u funkciju širenja poslovanja. Stoga najavljuju i novo zapošljavanje, i što je zanimljivo – čak i izvozne aktivnosti. Akvizicija obuhvaća 15.000 m2 zemljišta i 11.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora, tj. nekadašnju upravnu zgradu i pogon tekstila propalog velikog osječkog tekstilca, zanimljivog i što je dvaput završio u stečaju. Ovaj dio njegove imovine tek je na 16. javnoj dražbi prodan za oko 2,5 milijuna kuna navedenom kupcu, no koliko je zapravo on stekao veliku imovinu govori i to da je na vrhuncu poslovanja u tekstilnom pogonu u jednoj smjeni radilo 1600 radnika od njih više od 3000, navodi stečajna upraviteljica Blanka Gambiraža.   

Preseljenje početkom 2019.
Vizentaner otkriva da će mu za poslovne aktivnosti biti potrebno oko 3000 m2, što znači da će ostatak po svemu sudeći iznajmljivati. "Prvi potez će biti odluka koji dio prostora ćemo izabrati za nas. Taj dio ćemo odmah početi preuređivati i planiramo preseljenje početkom 2019. S tim radovima moramo obnoviti na cijelom objektu zapušteno krovište veličine oko 8000 m2, pa je to ozbiljan građevinski zahvat", kaže Vizentaner, čija je tvrtka u 2016. prihodovala oko 8 milijuna kuna. 

Osim što će u prvoj fazi i za građevinare biti posla, Čarobni tim konstantno, kaže, povećava broj zaposlenih. Upravo su završena 2 natječaja za grafičkog dizajnera i u tijeku je primanje izabranih u radni odnos. Čarobni tim i obrt Grafički studio Čarolija, isto u vlasništvu Vizentanera zapošljavaju 32 radnika – Čarobni tim je nositelj poslovanja, a Čarolija obavlja uslugu dizajna i izradu specijalnih, unikatnih narudžbi.

Novi poslovni izazov
Glavni su im proizvodi svjetleće reklame, reklamni natpisi, oslikavanje izloga i vozila, a proizvode i metalne konstrukcije za reklamne panoe i jumbo plakate, kao i razne reklame stalke za trgovine. Sudjeluju u unutrašnjem uređenju stambenih i poslovnih prostora kroz oslikavanje zidnih i podnih površina i izradu 3D elemenata od stiropora radi dekoracije ili isticanja pojedinih elemenata.

No, posebni segment poslovanja je tiskara u kojoj se obavlja tisak na papir (vizitke, letci, prospekti), tisak na tekstil (majice, dresovi, radna odijela) i tisak na reklamni materijal (olovke, upaljači, privjesci). "Ulaskom u novi poslovni prostor Čarobni tim planira krenuti u novi poslovni izazov, strojnu obradu. Za tom vrstom proizvodnje je velika potražnja, radi se uglavnom za izvoz. To znači kvalitetne narudžbe, sigurno plaćanje i kratke rokove plaćanja. Naravno traži se i kvalitetan proizvod u kratkim rokovima izrade, ali tog izazova se mi ne bojimo", poručuje Vizentaner.

Komentirajte prvi

New Report

Close