Kroz akciju ‘Činim dobro svaki dan’ prikupili 8,3 milijuna kuna i realizirali 27 donacija

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
PBZ-ova 'Kartica sa srcem'

Za pomoć djeci i mladima diljem zemlje osmislili poseban program.

U Privrednoj banci Zagreb koncept društveno odgovornog poslovanja percipiraju kao misiju aktivnog sudjelovanja u poboljšanju kvalitete života zajednice u kojoj posluju te stoga, kažu, veliku pažnju posvećuje ne samo segmentu društveno odgovornog poslovanja već i održivog razvoja.

Među humanitarnim projektima i donacijama posebno su ponosni na projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express karticu sa srcem u sklopu kojeg svaku kupnju tom karticom PBZ i PBZ Card ukupno izdvajaju jednu kunu i tako pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima" i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem tog projekta PBZ grupa je dosad prikupila oko 8,3 milijuna kuna te je ukupno realizirala 27 donacija, uključujući 21 donaciju bolnicama diljem Hrvatske za kupnju medicinskih uređaja i šest donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

Bitnim podcrtavaju i sudjelovanje banke u sklopu dugogodišnje nacionalne humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti", koja je prerasla i u trajni program prikupljanja sredstava, a konkretnom pomoći dosad su dosegnute tisuće obitelji. PBZ jedan je od partnera te akcije te sudjeluje u projektu od samoga početka. Vezano za doprinos održivosti i odgovorne upotrebe prirodnih resursa u PBZ-u ističu da kontinuirano prate svoju potrošnju energije nastojeći raznim aktivnostima smanjiti potrošnju te istovremeno podizati svijest svojih zaposlenika o važnosti brige za okoliš. Među ostalim, prije nekoliko godina je pokrenuta inicijative zaposlenika "Biciklom na posao".

Inicijativa okuplja bicikliste zaposlenike s ciljem prilagodbe radne okoline potrebama biciklista te promicanja biciklizma kao poželjnog životnog stila. Garderoba i tuševi za djelatnike koji dolaze na posao biciklom u objektu na adresi Radnička 42 u Zagrebu aktivni su od veljače 2015. i danas ih koristi oko 100 zaposlenika. Kako bi se smanjile emisije ugljičnog dioksida, osim četiri električna mopeda (bez emisija CO2), stari automobili banke za 'grupnu vožnju' zamijenjeni su ekološkim automobilima s niskim emisijama CO2, a u 2015. ostvarena ušteda dosegnula je oko 200 tona ugljičnog dioksida.

Komentirajte prvi

New Report

Close