Kreće utrka za treći poduzetnički Oscar

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 20. rujan 2016. u 22:00
Michael Georg Müller (RBA), Berislav Horvat (EY Hrvatska) i Đuro Horvat (Tehnix)/D. U./PIXSELL

EY Poduzetnik godine.

Treće hrvatsko izdanje manifestacije u poslovnim krugovima poznate kao poduzetnički Oscar najavljeno je u utorak u zagrebačkom uredu organizatora projekta na lokalnoj razini,

Ernst Younga Hrvatska. "Imamo mnoštvo poduzetnika okrenutih k izvozu i inovacijama za koje se ne zna. Ovako im dajemo priznanje za njihov doprinos i dokazujemo da se u Hrvatskoj ipak može uspjeti. Kombinirani prihodi tvrtki kandidata u dosadašnja dva izdanja programa prelaze 8,2 milijardi kuna te zajedno zapošljavaju više od 10 tisuća ljudi, što je dokaz vrijednosti programa te snage hrvatskih poduzetnika. Dolaze iz 22 grada i općine, što pokazuje da uspjeh nije rezerviran samo za Zagreb", naglasio je Berislav Horvat iz Ernest Younga Hrvatska. Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, koja je sponzor EY Poduzetnik godine, upozorio je da u Hrvatskoj još nema prijateljske poduzetničke klime.

"Stvorila se atmosfera da je sramota biti uspješan i većina poduzetnika je samozatajna. Puno se priča o ekonomiji, a malo o onima koji je nose", dodao je.  Nominirani za Poduzetnika godine moraju biti najmanje dvije godine na menadžerskoj poziciji, moraju imati većinski ili barem upravljački vlasnički udjel u tvrtki, koja mora aktivno poslovati barem tri godine i imati najmanje 20 zaposlenih. Novost su prijave u digitalnom obliku te mogućnost nominacije drugih kandidata. Prijave su otvorene do 31. listopada, a nagrade će se dodijeliti u ožujku 2017.

Komentirajte prvi

New Report

Close