Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno sufinanciranje za projekt EDORA

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2015. u 16:27
Arhivska fotografija: Marijan Sušenj / Pixsell

Cilj projekta je uspostava modela informiranja učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih nastavnika o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na ekološkim, energetskim i sigurnosnim učincima u prometu.

Odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Koprivničko-križevačkoj županiji je odobreno sufinanciranje projekta EDORA – Edukacija upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja. Projekt je prijavljen na javni poziv Fonda za neposredno sufinanciranje provedbe obrazovnih, istraživačkih i razvojnih aktivnosti, a njegova ukupna vrijednost iznosi 102.000 kuna. Prihvaćeni troškovi projekta iznose 90.000 kuna, od čega će Fond sufinancirati 80% sredstava. Provedba će krenuti nakon potpisivanja Ugovora o sufinanciranju.

Cilj projekta je uspostava modela informiranja učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih nastavnika o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na ekološkim, energetskim i sigurnosnim učincima u prometu. Zato će u projekt biti uključeno 15 osnovnih škola u kojima će biti održana predavanja o prednostima javnog prijevoza, održivom razvoju i zaštiti okoliša. Predavanja će uz ovlaštene predavače držati i 20 mladih edukatora iz Srednje škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, koji će prethodno biti osposobljeni za navedenu temu. Uz neposredni rad s učenicima projekt uključuje i promidžbene aktivnosti te studijsko putovanje mladih edukatora.

Projekt se u mnogočemu nastavlja na EU projekt o integriranom prijevozu putnika u kojem Koprivničko-križevačka županija sudjeluje u partnerstvu s Varaždinskom i Međimurskom županijom. Svrha ovakvih aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti javnog prijevoza, što je bitan čimbenik u popularizaciji integriranog prijevoza budući da njegova uspješna implementacija ovisi o interesu i potrebama korisnika koji su danas za svakodnevna putovanja uglavnom prisiljeni koristiti automobile (što koncept integriranog prijevoza treba promijeniti).

Komentirajte prvi

New Report

Close