Koprivničko-križevačka županija nastavlja ulagati u obrazovanje

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2018. u 21:59
Internetska stranica za strukovna zanimanja

Promoviraju se strukovna zanimanja i energetski obnavljaju škole, a u planu su i centri kompetentnosti za učenike.

Ulaganje u obrazovanje prioritet je djelovanja Koprivničko-križevačke županije koja je i posljednjih mjeseci pokrenula nove projekte koji će doprinijeti razvoju tog sektora. 

Nastavlja se s energetskom obnovom školskih zgrada kojoj je cilj osigurati bolje uvjete za učenje i rad, ali i ostvariti značajne financijske uštede koje će se moći usmjeriti u nove projekte.

Prema stručnoj procjeni, odabrane su OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara Virje i OŠ Frana Koncelaka Drnje, koje će po završetku projekata uštedjeti na troškovima grijanja 70% . Projekt u Virju je vrijedan 5,9 mil. kuna, u Drnju 2,8 mil. kuna, a u najvećem su dijelu sufinancirani od Europske unije.

Županija je pokrenula i jedinstven projekt – portal promocije strukovnih zanimanja (www.psz-kckzz.hr) koji je  namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, kao i njihovim roditeljima, a koji na jednom mjestu nudi sve relevantne informacije – primjerice opise zanimanja, fotografije i video uratke, popis srednjih školi te popis tvrtki koje nude praktičnu nastavu i stipendije.

Naglasak portala je na deficitarnim zanimanjima, a partneri na projektu su HGK Županijska komora Koprivnica, županijska Obrtnička te gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close