Koliko manifestacije poput Dana hrvatske male brodogradnje pomažu malim proizvođačima?

Autor: Marta Duić , 20. travanj 2016. u 22:00
Stipe Nevistić, Adriatica Boats

Stipe Nevistić takve manifestacije smatra izvrsnim i dobrodošlom promocijom malih poduzetnika.

Riječ je o jednoj sjajnoj manifestaciji, svaka promocija u današnje vrijeme dobro dođe, pogotovo za male poduzetnike.

Sve što pomaže malim brodarima veliki je plus jer situacija danas nikako nije bajna. Ove godine je najavljeno da će biti 27 domaćih proizvođača koji će prezentirati posjetiteljima više od 40 malih brodova i plovila što će sigurno oduševiti posjetitelje i privući dodatnu publiku. Navodno će posjetiteljima biti predstavljena i široka paleta nautičkih proizvoda kao i nautičke opreme, a neka plovila će ovdje imati i premijeru u javnosti što je važna i velika prilika za mnoge male proizvođače brodova i plovila.

Što još, iz vaše perspektive, može pomoći domaćim malim proizvođačima u trenutnoj situaciji?
Snmatram da malim proizvođačima može pomoći jedino to da svoje brodove i plovila plasiraju na vanjska tržišta. U svakom slučaju, proboj na strana tržišta na kojima se cijeni takav rad i u kojima se cijene mali proizvođači, njihov trud i ulaganje u proizvodnju je važan i definitivno može pomoći u trenutnoj situaciji. Zemlje poput Italije i Belgije u kojima se cijeni takva proizvodnja su slamka spasa i prilika za uspjeh koja je mnogima danas potrebna. Kvalitetu svakako imamo i potpuno sam uvjeren da možemo konkurirati i na tržištima izvan Hrvatske. 

Koliko sudionika očekujete? Tko najviše kupuje domaće male brodove?
Očekivanja od ovogodišnjih Dan hrvatske male brodogradnje su velika, očekuje se veći broj posjetitelja i mnogi novi izlagači. Ranije su mnogi hrvatski poduzetnici kupovali i vjerujem da bi oni i dalje bili najveći kupci kada bi imali financijske mogućnosti. Mi trenutno radimo na jednom velikom projektu i nećemo izlagati ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close