Kamata će za pojedine korisnike kredita biti nula posto

Autor: Poslovni.hr/H , 05. rujan 2019. u 14:50
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ugovore o suradnji u provedbi dva programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za kreditiranje poduzetnika potpisali su u četvrtak predstavnici Osječko-baranjske županije i devet poslovnih banaka, a,uz subvencioniranje županije kamata će za pojedine korisnike kredita biti nula posto.

 Županija je u srpnju ove godine potpisala ugovor o suradnji s HBOR-om za  program "Investicije privatnog sektora“, za koji je osiguran kreditni potencijal od 50 milijuna kuna, te program "Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ s osiguranih 40 milijuna kuna.

 "Posebnost ovog projekta je u tome što je, na uvjete koje je ponudio HBOR, županija u proračunu osigurala dodatna sredstva od 1,5 milijuna kuna, kojima će subvencionirati kamatu s dva postotna poena. To znači da će za kredite mladih, žena i početnika kamata za sve korisnike biti nula posto, a za program "Investicije privatnog sektora" kamata će se kretati od 0 do 0,8 posto", rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović.

 Ocijenila je kako su ovo trenutno najpovoljniji kreditni aranžmani na hrvatskom bankarskom tržištu pa će se stvaranjem uvjeta, u kojima poduzetnici do kreditnih sredstava mogu doći pod iznimno povoljnim uvjetima, dati dodatni poticaj županijskom gospodarstvu.

 Istaknuto je i kako se  potpisivanjem ugovora s bankama korisnicima kredita omogućuje da ove programe mogu realizirati u suradnji sa svojim poslovnim bankama, gdje će imati iste uvjete kreditiranja koje nudi i HBOR.

 "Podizanje gospodarstva nije moguće bez investicija, a njih ne može biti bez kreditnih linija. HBOR je s ova dva programa pokazao da želi pomoći poduzetnicima koji žele poslovati u Slavoniji, a sada je na poduzetnicima da realiziraju ponuđeno", poručio je dožupan Goran Ivanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close