Kako komentirate posjet iračke delegacije i najavu suradnje s hrvatskim građevinarima?

Autor: Marta Duić , 29. listopad 2014. u 22:00
Zdenko Karakaš, HUP-Udruga poslodavaca graditeljstva

Zdenko Karakaš pozdravlja sam posjet i najavu suradnje.

Drago mi je čuti da postoji interes iračke delegacije i iračkog tržišta za naše građevinske tvrtke.

U vrijeme bivše države na tim smo prostorima izvodili radove na vrlo respektabilnim građevinama. Iz ovog posjeta i prijedloga je evidentno da se još uvijek sjećaju naših poslovnih suradnji po dobro i kvalitetno obavljenom poslu, te da pamte naše uspjehe na njihovom teritoriju. Naš dosadašnji uspjeh i kvaliteta rada na građevinama su ono što je važno, inače se ne bi nudili za buduću suradnju i interesa toga tržišta danas ne bi niti bilo. 

Znači li to povratak na stara tržišta kojima smo prije vladali i kako tamo učvrstiti poziciju?
Zbog situacije koja trenutno vlada se u poslovima građevinske branše treba se truditi daleko više nego nekada. Uvjeti su se promijenili, vremena su se promijenila, a u skladu s tim promijenili su se i zahtjevi poslovnih suradnji. Potrebni su stalni obilasci, konstantna kontrola posla i radnika, obogaćivanje ponude, te stalno iznova trebamo nuditi naše usluge i ponude. Nažalost, danas sigurnost u Iraku nije na nivou, no sve se mijenja i vjerujem da će s vremenom i taj problem biti sređen. Kontakt s ključnim ljudima građevinske branše mora postojati u kontinuitetu jer time najviše osnažujemo svoju poziciju i prisustvo na iračkom tržištu.

Što najava ovih poslovnih suradnji donosi građevinskom sektoru u Hrvatskoj?
Danas je svaki posao koji je dogovoren i za koji je sklopljena poslovna suradnja jednako važan. Mislim ipak da ova poslovna suradnja neće donijeti nikakvu revoloucionarnu promjenu. Za svaku pohvalu će biti ako posao bude dobro odrađen jer će tada ovakvih poslova za nađe građevinare biti sve više.    

Komentirajte prvi

New Report

Close