Kako komentirate inicijativu za jačanje suradnje investitora u turizam i domaćih dobavljača namještaja?

Autor: Marta Duić , 11. listopad 2015. u 22:00
Drago Veselčić, DI Čazma

Drago Veselčić pozdravlja i veseli se takvoj inicijativi.

Mi apsolutno pozdravljamo takvu inicijativu i veselimo joj se, naime i mi sami to već godinama priželjkujemo.

Od 240 hotela koliko se godišnje uredi, više od pedeset posto je opremljeno stranim namještajem koji dolazi iz Italije, Poljske, Srbije i iz drugih europskih zemalja, a Hrvatska također proizvodi vrhunski namještaj. Ipak, mislim da uspjeh te inicijative ne ovisi toliko o nama koliko o investitorima. Također, veliku ulogu ovdje ima i država jer se velik broj tih preuređenja financira HBOR-ovim kreditima, tako da ukoliko se uvjeti na toj razini poboljšaju i sama inicijativa bit će uspješnija. 

Iz vaše perspektive, koje su glavne prednosti koju takva suradnja mogu donijeti nama i našem gospodarstvu? 
Najvažnije je što se takvom suradnjom povećava broj zaposlenih. Primjerice, ako se opremi 30-ak hotela, točnije tri do četiri tisuće soba s namještajem u vrijednosti 10 do 15.000 kuna, jasno je koliki je novac u pitanju i koliko koristi to može donijeti. Velika je to stvar i ogroman poticaj i industriji i čitavom gospodarstvu. Osim poticaja zapošljavanja, potiče se i razvoj samih tvornica, proizvodnje, a time u konačnici raste i BDP-.

Vaš cilj je postati vodeći u regiji u opremanju hotela i ureda. Kako napredujete s tim planom? 
Do sada smo opremili dosta velik broj hotela i uredskih prostora, a imamo i dva nova potpisana ugovora s investitorima. Bavili smo se i izlaskom i širenjem na vanjska tržišta, te smo ostvarili poslovne suradnje u Italiji, Nizozemskoj, Njemačkoj – a s tim planom nastavljamo i dalje. Očekujem da ćemo kroz dvije do tri godine u potpunosti ostvariti taj naš cilj i misiju i doista biti vodeći u regiji.  

Komentirajte prvi

New Report

Close