Kako funkcionira pravilo “batine i mrkve”?

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2016. u 09:00
Foto:Fotolia

Teorija nagrađivanja i sankcioniranja nepoželjnih ponašanja zaposlenika

Klasično pravilo „batine i mrkve“ koje se zasniva na teoriji nagrađivanja ponašanja koje želite pojačati te sankcioniranja nepoželjnih ponašanja najčešće nije dovoljno za dugotrajno poticanje pozitivnih promjena kod zaposlenika i stvaranje pozitivnih stavova prema radu i svakodnevnim aktivnostima.

Zaposlenici se međusobno razlikuju po svojim interesima, stavovima, životnim situacijama u kojima se nalaze u određenom trenutku te se sukladno tome ono što ih motivira u radnoj sredini može razlikovati. Kod menadžera je nerijetko uvriježeno mišljenje da je zaposlenike najlakše motivitirati materijalnim nagrađivanjem. U nekoj mjeri i to je točno jer ljudi radom osiguravaju svoju egzistenciju za koju im je potreban novac.

Međutim, i dobro plaćeni zaposlenici često nisu motivirani ili njihovi rukovoditelji smatraju da bi trebali biti više motivirani za plaću koju imaju…

Što učiniti kad više ne možete ili ne želite povećavati zaposlenicima plaću, a želite ih dodatno motivirati? Kako od njih dobiti maksimum?

Saznajte suvremene metode i pristupe te usvojite alate za podizanje razine motivacije u svojoj radnoj sredini kako bi potaknuli najveći „skriveni“ potencijal zaposlenika – njegovu radnu motivaciju.

Organizator seminara: Poslovni dnevnik

Koji su ciljevi seminara?

  • uvođenje polaznika u osnovne principe motivacije na radnom mjestu
  • upoznavanje polaznika s njihovom motivacijskom „mapom“
  • jačanje vještina polaznika za motiviranje ljudi
  • usvajanje praktičnih tehnika i alata za uspješno motiviranje
  • poticanje ideja i samoinicijative za uvođenje programa motivacije na radnom mjestu

Koje su teme seminara:

  • izazovi motiviranja na radnom mjestu
  • osam ključnih motivatora na radnom mjestu (prema najčešćem globalno korištenom modelu)
  • otkrivanje individualnog motivacijskog profila polaznika
  • priprema za motivacijski intervju sa zaposlenikom (uz obrazac)
  • izrada motivacijskog razvojnog plana zaposlenika
  • planovi i programi motiviranja zaposlenika u tvrtki
  • savjeti, ideje i preporuke za uspješno motiviranje

Kome je trening namjenjen:

  • stručnjacima u području ljudskih potencijala koji žele ojačati svoje kompetencije u području motiviranja zaposlenika
  • rukovoditeljima koji žele unaprijediti svoje sposobnosti motiviranja kandidata
  • glavnim direktorima i vlasnicima MSP-a koji žele saznati kako individualno i na razini tvrtke razviti planove motiviranja ljudi

O predavaču:

mr. sc. Barbra Kristofich Ambruš, mag. spec. psih. je HR konzultantica s petnaest godina iskustva u vodećim hrvatskim i međunarodnim tvrtkama, u različitim poslovnim sektorima (FMCG, ICT, izdavaštvo, naftna industrija). Karijeru je započela u korporativnom sektoru za ljudske potencijale „Podravke“, te ju nastavila u korporativnom sektoru „Agrokora”, a motivaciju zaposlenika prepoznala je kao jedno od ključnih područja rasta u području ljudskih potencijala, kojem se u tvrtkama, nažalost posvećuje nedovoljna pažnja, što ju je i motiviralo za dizajniranje ovog seminara. Magistrirala je na području kompetencija (sposobnosti, ličnost, profesionalni interesi), a trenutno radi na doktorskom istraživanju iz područja ličnosti i vrijednosti. Autorica je i koautorica u desetak istraživanja prezentiranih na međunarodnim znanstvenim konferencijama iz područja timskog rada, organizacijske učinkovitosti, rukovođenja, odabira zaposlenika, etičnosti i dr. Autorica je i sudionica brojnih projekata u organizacijskoj praksi iz područja analize radnih mjesta i profiliranja kompetencija, procjene potencijala za rukovođenje (eng. assesssment centar), organiziranja edukacijskog centra, HR branding i dr. Posebno voli područje upravljanja talentom (eng. talent management) i coaching. Ostale reference: regionalni JIE koordinator za ljudske potencijale u „Mars” Hrvatska;  voditeljica Centra za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala u „Nakladi Slap“; HR konzultantica Svjetske banke i OECD-a; dobitnica stipendije tri različite vlade; reference iz područja edukacije i konzaltinga.

Mjesto i vrijeme: 13. srpnja 2016., Oreškovićeva 6h/1, Zagreb, s početkom u 9 sati

Pročitaj više OVDJE

Prijavi se odmah jer uz jednu kupljenu kotiaciju, drugu kotizaciju vam poklanjamo  1+1 GRATIS

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close