Kako doći do europskog novca za investicije u ruralni razvoj

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2014. u 08:28
Thinkstock

Predavanje nudi uvid u prihvatljivost pojedinih ulaganja namijenjenih razvoju poljoprivrede, šumarstva i prehrambene industrije

˝Predavanje koje ću održati trebalo bi pomoći svim sudionicima, među kojima će vjerojatno biti i veliki broj potencijalnih korisnika našeg Programa, da spoznaju sve mogućnosti ulaganja koja se mogu sufinancirati sredstvima ovog Programa. Svi koji budu prisustvovali predavanju, imat će prigode na licu mjesta, kroz konkretne upite, otkloniti nedoumice, do kojih može doći iščitavajući radne inačice Pravilnika o provedbi mjera, koji su do sada bili u Javnoj raspravi˝, kaže Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede koja će održati edukaciju "Investicijski zamah sredstvima za ruralni razvoj EU˝ na Poslovnom uzletu Kontinentalne Hrvatske 12. studenog u Osijeku.

Hajduković upozorava da su prvi natječaji za mjeru 5, na koji mogu aplicirati poljoprivrednici poplavom stradalog područja Vukovarsko – srijemske županije već krenuli, a u prosincu nas očekuje i raspisivanje natječaja za dvije vrlo važne investicijske podmjere 4.1. ˝ulaganja u poljoprivredna gospodarstva˝ i 4.2 ˝ulaganja u preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda˝.

˝Iako će se sudionici upoznati sa svim mjerama programa, posebni naglasak će biti dan upravo na ove dvije podmjere, kao i na podmjeru 7.1. uz pomoću koje će JLS moći aplicirati za dobivanje sredstava za izradu strateških dokumenata, a za koju se raspisivanje natječaja planira u prosincu. Predavanje nudi uvid u prihvatljivost pojedinih ulaganja namijenjenih razvoju poljoprivrede, šumarstva i prehrambene industrije, ali i onih namijenjenih razvoju ruralnih područja˝, najavila je Hajduković.

Na besplatno predavanje se možete prijaviti ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close