Je li slučaj šibenskog kluba Azimut tipičan: svi bi novac, ali da noću bude mir te da ih nitko ne smeta?

Autor: Suzana Varošanec , 26. kolovoz 2014. u 22:00
Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika

Dino Karađole smatra da je slučaj kluba Azimut tipičan jer turizam je takva vrsta djelatnosti koja traži stalne kompromise i pritom nitko nikad neće baš biti baš sto posto zadovoljan.

Da. Turizam je takva vrsta djelatnosti koja traži stalne kompromise i pritom nitko nikad neće baš biti baš sto posto zadovoljan. Ima slučajeva i kad je doista teško usuglasiti interese svih dionika. Primjerice, da sam mlad sigurno bih bio Azimutov gost na ljetnoj pozornici na travnjaku pod katedralom svetog Jakova. Ona je pravo osvježenje za noćni život Šibenika.

Dakle, za tolenaciju ste, kao i kompromis?  
Katedrala je naš najposjećeniji spomenik Unescove baštine. Sa Crkvom koordiniramo sva događanja oko nje, te uvažavamo njezino mišljenje. Noćnom klubu dozvolu je izdao Ured državne uprave i dosad nije bilo problema, niti prekršahnih prijava u pogledu radnog vremena i reda. Kompromisno rješenje je stoga nužno tako da klub nastavi s radom radeći što manje buke. Podržavamo i Azimutovu stranu zato što je dio urbane scene Šibenika. Nije to običan noćni klub, nego jedna vrsta kulturnog centra, a besplatne koncerte nude u sezoni svaki dan.  

Dakle, rješenje je u mjerenju buke što je prijedlog gradonačenika Šibenika, po uzoru na Pag? 
Da. Azimut je jedini klub u starogradskoj jezgri, a potrebe su velike. U suradnji s Gradom pripremamo strategiju turističkog razvoja, pa će se i ta pitanja riješiti do iduće sezone. Osobno sam i za zone gdje se može raditi cijelu noć, i to tamo gdje je utjecaj buke najmanji. 

Šibenik je imao neobičnu srpanjsku turističku rupu, kako sada stoji? 
Srpanj je donio dva posto manje noćenja, a jedan posto više gostiju. Prema dnevnom presjeku u kolovozu bilježemo rast od 15 posto broja gostiju u odnosu na lani. Očekujemo bolji kolovoz i rujan, te financijski bolju sezonu nego lani. 

Komentirajte prvi

New Report

Close