Ivanec omiljeno odredište ulagača, ali i onih koji tek ulaze u posao

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 16. lipanj 2016. u 22:00
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Smanjili nezaposlenost, investicije povećali 14%, na 920 mil. kuna.

Poslovni uzlet Grada Ivanca, održan u četvrtak, 17. je u nizu od ukupno 30 edukativnih manifestacija koje se ove godine održavaju u organizaciji Poslovnog dnevnika. Kako je istaknuo glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, projekt je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima jer su upravo oni kapilarni sustav hrvatskoga gospodarstva.  istaknuo je da manifestacije poput Poslovnog uzleta poduzetnicima pomažu da steknu dodatna znanja i kompetencije te da postanu tržišno konkurentniji, kako na nacionalnoj tako i na europskoj razini.

Alen Kišić, zamjenik varaždinskoga župana, istaknuo je da je Ivanec prošlu godinu završio s vrlo dobrim rezultatima. Pozitivan trend smanjenja nezaposlenosti na oko 9,5 posto iz 2015. nastavio se i u 2016. te je trenutačno niži od 9 posto, što je manje čak i od nacionalnog prosjeka. Bilježi se i rast zaposlenosti, u odnosu na prošlu godinu zaposleno je tri posto više ljudi, i to mahom u gospodarstvu. Broj investicija rastao je za 14 posto, na ukupno 920 milijuna kuna.

 

Plahtarić

Cilj nam je pomoći poduzetnicima u svakodnevnom poslovanju. Od klasičnih konzultanata razlikujemo se po dostupnosti.

"Gospodarstvo se u ovoj županiji i te kako budi. Zabilježili smo i rast visina plaća veći od nacionalnog, ali i dalje je riječ o dugotrajnom procesu. Među ostalim, jači intenzitet dobrih trendova baštinimo zahvaljujući sustavnom ulaganjem obrazovanje. Plaće polako, ali sigurno, rastu", poručio je Kišić. Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca i saborski zastupnik, kaže da je Ivanec godinama radio na kreiranju pozitivne poduzetničke klime. Sinergija s lokalnom samoupravom i samim poduzetnicima pokazala se ključem uspjeha. "Ovim pristupom mijenja se i paradigma promišljanja prema poduzetnicima. Nemojte posustajati koliko god bilo teško i vjerujte da zajedno možemo učiniti još više", smatra Batinić.

 

Labaš

Mlade želimo potaknuti na pokretanje vlastitog posla.

Partnerstvo malog i srednjeg poduzetništva pohvalila je i Lana Labaš iz Poslovne zone Ivanec. Kao jedna od potpornih institucija namijenjenim svim postojećim, ali i budućim malim i srednjim poduzetnicima, predstavljen je Projektni ured grada Ivanca- pilot projekt potpore poduzetništvu.

"Mlade želimo potaknuti na pokretanje vlastitog poslovanja, pri čemu im pružamo mogućnost da svoj startup osnuju u Projektnom uredu grada Ivanca. Svaka sljedeća potpora u tom smjeru bila bi nadogradnja njihove kvalitete, čime se može osigurati razvojni kontinuitet. Naša su dosadašnja iskustva primjer dobre prakse koji bi i drugi gradovi mogli preuzeti. Poduzetnicima štedimo vrijeme i novac,  pružamo im kvalitetnu uslugu, pa se  oni na kraju mogu posvetiti uspjehu", objasnila je Labaš. Ivana Plahtarić, voditeljica Projektnog ureda, objasnila je kako je taj ured osnovan sa svrhom informiranja, pripreme i pisanja projekata te njihove kandidature prema EU fondovima i nacionalnim izvorima.

 

Kišić

Gospodarstvo se u Varaždinskoj županiji i te kako budi.

Konačni cilj je pomoć pri rješavanju zahtjeva i teškoća s kojima se ivanečki poduzetnici, OPG-ovi i udruge susreću u poslovanju. Među ostalim i sličnim konzultantskim tvrtkama ističu se, poručila je Labaš, po dostupnosti. Istaknula je i da Projektni ured nudi individualan rad sa svim zainteresiranim klijentima, i to besplatno do 16. prosinca 2016. "U prvih šest mjeseci sklopili smo 40 ugovora o pružanju savjetodavnih usluga, što nam daje potvrdu da su klijeti svjesni prednosti ovog inovativnog koncepta", zaključila je Plahtarić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close