IT tvrtka Span očekuje u 2015. 200 milijuna kuna prihoda

Autor: Darko Bičak , 25. veljača 2015. u 11:12
Nikola Dujmović, direktor tvrtke Span/Žarko Bašić/PIXELL

Zagrebačka tvrtka ima urede u Rijeci, Osijeku, Londonu te Chichagu, a radi između ostalih i za McDonald’s.

Zagrebačka IT tvrtka Span je u velikoj ekspanziji, a najbolji primjer njihova organskoga rasta je novi poslovni prostor u Osijeku.

Kada je prije godinu dana tvrtka došla na istok zemlje, imala je mali ured s troje zaposlenih. No, kako pojašnjava direktor tvrtke Nikola Dujmović, okolnosti su dovele do toga da je u samo godinu dana njihova podružnica porasla na 15 ljudi, a ove će na više od 50. Dujmović ističe da ga je iznenadila pozitivna klima u tom gradu i susretljivost gradske uprave te posebice znanstvene zajednice. "Na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku su nam doslovno rekli da im pojasnimo što mi očekujemo od naših budućih stručnjaka, a da će oni to implementirati u nastavu – i učinili su to. To je nezamislivo na FER-u ili nekim drugim institucijama", kaže Dujmović.

Stoga će se u njihovoj podružici u Osijeku raditi na projektima za klijente u čitavom svijetu. Span ima centralu u Zagrebu, a podružnice u Rijeci, Osijeku, Ljubljani, Londonu i Chicagu, a otvoren je i ured u Varaždinu. Trenuto zapošljavaju 200 ljudi, a plan je da ih do kraja godine bude 250, prvenstveno zbog širenja u Osijeku i Chicagu. U 2014. godini ova IT tvrtka je izvezla softvera, licenci i usluga u vrijednosti deset milijuna dolara.

U odnosu na godinu prije, izvoz intelektualnih usluga rastao je za 50 posto, dok bi, prema riječima Dujmovića, na osnovi potpisanih ugovora, ove godine izvoz trebao rasti više od 30 posto. U 2014. godini promet im je iznosio nešto više od 170 milijuna kuna, a za ovu je plan oko 200 milijuna. Klijenti Spana su globalni igrači poput McDonald'sa, ali i mnoge hrvatske tvrtke i institucije. Početkom godine Span je preuzeo tvrtku InfoCumulus koja ima sličnu djelatnost kao i oni, ali je specijalizirana za "istočna" tržišta, posebice zemlje bivšeg SSSR-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close