Iskoristite prednosti menadžerskog računovodstva

Autor: Sponzorirani članak , 10. travanj 2014. u 09:07
seminar

Poslovni centar znanja 24. travnja organizira seminar namijenjen segmentu mikro, malog i srednjeg poduzetništva.

Dok velika društva redovito pripremaju i koriste menadžersko računovodstvo i menadžerske izvještaje, u segmentu mikro, malog i srednjeg poduzetništva, uključujući i obrte, računovodstveni se podaci vrlo rijetko koriste u upravljačke svrhe.

Veliki broj malog i mikro poduzetništva računovodstvene usluge unajmljuje od eksternih računovodstvenih servisa, računovodstvene evidencije percipiraju se prvenstveno kao „gromobran“ prema državi, dok je njihova potencijalna korist u svakodnevnom poslovanju često zanemarena.

Unatoč tome što na mikro i mala društva otpada 91 posto, a na srednja sedam posto ukupnog broja pravnih osoba, često u praksi imamo dojam da su čitav obrazovni sustav, kao i državna infrastruktura sa svim svojim propisima i službama, orijentirani upravo na preostalih dva posto velikih.

No, najveći broj pravnih i fizičkih osoba propao je prvenstveno zbog nekompetentnih financijskih odluka vezanih, između ostalog, i za nastavak neprofitabilnih aktivnosti. Menadžersko računovodstvo pruža ključnu informaciju vezanu za troškove i cijene kao najvažnije i vitalne elemente svake gospodarske aktivnosti. 

Poslovni centar znanja, 24. travnja stoga organizira seminar namijenjen segmentu mikro, malog i srednjeg poduzetništva koji će sudionicima na jednostavan, praktičan i primjenjiv način približiti problematiku menadžerskog računovodstva koje može biti od vitalnog značaja za njihovo poslovanje.

Na seminaru će biti obrađena razlika između financijskog i menadžerskog računovodstva, pojedini elementi kao što su bilanca, račun dobiti i gubitka te novčani tokovi, varijabilni i fiksni troškovi, direktni i indirektni, koncept kontribucijske marže, profitni i troškovni centri, kalkulacija cijene, osnove financijske analize, planiranje, budžetiranje te usporedba planirano/ostvareno. 

Seminar vodi Vlatka Sakar, a cilj mu je na jednostavan i razumljiv način upoznati sudionike s konceptom menadžerskog računovodstva i mogućnošću njegove primjene.

Više informacija o seminaru potražite ovdje.

New Report

Close