Inovativni i poduzetni mladi su društveni imperativ

Autor: Darko Bičak , 04. ožujak 2019. u 21:59
Fond nagrada iznosi 250.000 kn/Robert Anić/PIXSELL

Projektom HUP-a će se nadgledati najbolji poduzetnički projekti u srednjim školama.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ponovno je pokrenula natječaj "Poduzetnici budućnosti", namijenjen srednjim školama, u kojem će se nagraditi najbolji poduzetnički projekti i ideje s ciljem aktivnije promocije poduzetništva među mladima.

Naime, kako su jučer izvijestili iz HUP-a, natječaj bi trebao probuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom, a organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Lani je bilo više od 175 zaprimljenih prijava, dok je prvih pet najboljih projekata predstavljeno na Danu poduzetnika, gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora.

Natječaj je otvoren od 4. ožujka do 15. travnja s nagradnim fondom od 250.000 kuna, a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola, s tim da pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, 6.- 10. mjesto nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata dobit će po 5000 kuna.

Gordana Deranja, predsjednica HUP-a, istaknula je kako je za razvoj našega društva neophodno poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom.

Komentirajte prvi

New Report

Close