Inicijativa o financiranju obrtnika u Odboru za financije i državni proračun Sabora

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2012. u 13:34
PIX

Tema sastanka bila je inicijativa prema izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim unijama u cilju omogućavanja održivog razvoja kreditnih unija u RH.

U Odboru za financije i državni proračun Hrvatskog Sabora održan je sastanak predstavnika Hrvatske udruge kreditnih unija i predsjednika Odbora, mr. Srđana Gjurkovića. Tema sastanka bila je inicijativa prema izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim unijama u cilju omogućavanja održivog razvoja kreditnih unija u Republici Hrvatskoj.

Posebno je naglašena potreba izmjene zakonodavnog okvira kako bi se ojačale komponente društveno korisnog poslovanja, financiranja malih poduzetnika i obrtnika te uključivanje kreditnih unija u sve modele poticanja gospodarskog razvitka.

10 milijuna kuna za kredita za obrtnike, OPG-ove i građane

Hrvatska udruga kreditnih unija prošli je tjedan organizirala konferenciju povodom Svjetskog dana kreditnih unija. Na konferenciji su javnosti predstavili kreditnu liniju za obrtnike, OPG-ove i građane vrijednu 10 milijuna kuna. Krediti HUKU-a su bez valutne klauzule uz kamatnu stopu od 8,49 posto na godinu dana. Posebnost kredita je što, primjerice, ovisi o žetvi pa će poljoprivrednik kamatu vraćati mjesečno, a glavnicu nakon što proda urod za godinu dana. Kreditne unije takvim poslovanjem prate trendove u EU, gdje se poslovanje unija bazira na načelima uzajamnosti i društvene korisnosti.  

Komentirajte prvi

New Report

Close