Informatizacija od 53 mil. kn jača konkurentnost MSP-a

Natječaj je otvoren do kraja lipnja 2020. godineDAVOR PUKLAVEC/PIXSELL Natječaj je otvoren do kraja lipnja 2020. godineDAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Na natječaju Ministarstva tvrtke mogu dobiti od 80.000 do milijun kuna za projekte IKT-a.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO) ovog je tjedna objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) za poboljšanje njihove konkurentnosti i učinkovitosti korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT). Iz Europskog fonda za regionalni razvoj za ovu je svrhu osigurano 53,2 milijuna kuna, dok najniži iznos potpore koji se može dodijeliti projektu iznosi 80 tisuća kuna, a najviši čak milijun kuna. Intenzitet sufinanciranja za mikro i mala poduzeća iznosi 85 posto, a za srednja poduzeća je 65 posto prihvatljivih troškova te se ova potpora smatra potporom male vrijednosti.

Pozivom, kažu u MINGO-u, žele potaknuti MSP-ove na optimiziranje poslovnih procesa, integriranje poslovnih funkcija te povećanje učinkovite organizacije tijeka rada, tj. poboljšanja tržišnog položaja njihovih poduzeća. Rok za podnošenje projektnih prijedloga za poziv MINGO-a kreće 21. kolovoza i ostat će otvoren do kraja lipnja 2020. godine dok se projektni prijedlozi podnose elektronički putem sustava eFondovi te se natječajna dokumentacija može pronaći na istoimenoj stranici. Kako su pojasnili u ministarstvu, ovim će se pozivom sufinancirati projektne aktivnosti koje uključuju izradu, razvoj i/ili nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!