Tko prvi dolazi na posao i odlazi posljednji?

Foto: Fotolia Foto: Fotolia

  • Oni rade na ključnim upravljačkim i izvršnim položajima, u kojima kreiraju i provode poslovnu politiku. 
  • Mogu biti vlasnici manjih uslužnih ili proizvodnih poduzeća. 
  • Zaposleni su u privatnim ili državnim poduzećima. 
  • U pravilu su voditelji vitalnih službi poduzeća, u koje se ubrajaju proizvodnja, prodaja i nabava, marketing i promocija, služba računovodstva i financija, kadrovska služba te služba istraživanja i razvoja. 

Menadžeri organiziraju i koordiniraju izvršenje radnih zadataka, nadgledaju njihovo provođenje i motiviraju zaposlene. Svojim aktivnostima nastoje udovoljiti ciljevima organizacije: održati i povećati proizvodnost i dobit, zadovoljiti promjenjive i sve specifičnije potrebe kupaca, uvesti tehnološke promjene u radni proces. Pojave li se problemi, menadžeri ih nastoje riješiti i s tim ciljem razvijaju timove. Motiviranje zaposlenih menadžeri postižu tako da jasno izražavaju suradnicima i podređenima svoje zahtjeve i daju im povratne informacije. 

Poželjne osobine menadžera:
•    Organiziranost
•    Kompetentnost
•    Vještina ophođenja sa ljudima
•    Sposobnost motiviranja zaposlenika
•    Inovativnost I kreativnost
•    Odlučnost

Današnji menadžeri suočeni su sa turbulentnim promjenama i izazovima na koje moraju brzo reagirati i prilagoditi poslovanje kako bi opstali na tržištu.

Vještina učinkovitog upravljanja izazovna je za sve menadžere, a nužno potrebna za ostvarenje strateških ciljeva poduzeća.

Menadžeri prvi dolaze na posao i odlaze posljednji.

Poslovni dnevnik u suradnji sa vodećim stručnjacima organizira jednodnevne edukacije. Rezervirajte svoje mjesto za sudjelovanje OVDJE

Odaberite iz bogate ponude specijaliziranih edukacija i leadership treninga za managere, voditelje i direktore za učinkovito vođenje, delegiranje i upravljanje zaposlenicima.

Datum održavanja i naziv edukacije:

10.3.2017. Kako uspješno motivirati svoje zaposlenike

16.03.2017. Efektivno upravljanje biznisom

31.3.2017. Upravljanje radnim učinkom zaposlenika

5.4.2017. Učinkovito delegiranje i rukovođenje timom

5.5.2017. Konstruktivno rješavanje sukoba u timu

26.5.2017. Kako donijeti odluke i riješiti probleme

Detaljnije informacije o svim seminarima možete pročitati u našoj rubrici Seminari www.poslovni.hr/seminari/

Kako uspješno motivirati svoj tim 10.03.2017.

Menadžeri gube vrijeme i novac nepotrebno, jer se stalno moraju „baviti“ s problematičnim zaposlenicima i „gasiti požare“. Kako uspješno motivirati svoje zaposlenike? Što pokreće ljude? Zašto neke zaposlenike moram stalno „gurati“? Zašto neki nisu timski igrači? Ako vas zanimaju odgovori na ova pitanja, onda nemojte propustiti naš seminar o uspješnoj motivaciji vaših zaposlenika i timova. Cilj edukaciji je poboljšati radnu uspješnost zaposlenika kako biste olakšali i ubrzali postizanje poslovnih ciljeva vašeg poduzeća.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE. 

Upravljanje radnim učinkom zaposlenika 31.3.2017.

Kvalitetan sustav upravljanja radnim učinkom donosi višestruke dobrobiti cijeloj organizaciji, jer osigurava jasnoću u prenošenju strateških ciljeva organizacije do svakog zaposlenika. Ukoliko zaposlenici imaju kvalitetno postavljene ciljeve i sustav koji prati njihovu realizaciju, točno znaju koja su njihova zaduženja i odgovornosti u ostvarenju organizacijskih ciljeva te koliko su blizu njihovu ostvarenju. Također, praćenjem zaposlenika može se sustavno  djelovati na povećanje njihovih kompetencija.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.

Efektivno upravljanje biznisom 16.03.2017.

Trening namijenjen voditeljima i vlasnicima biznisa za razvoj upravljačkih i menadžerskih kompetencija. Koji su uzroci nerazumijevanja i nesporazuma zaposlenika i voditelja/direktora? Kako i za koga kreirati poslovni zadatak? Kako i zašto delegirati zadatak (odgovornost), Mogu li direktori napraviti kontrolu realiziranog? Analiza i ispravljanje grešaka. Upravljanje biznisom kroz upravljanje zaposlenicima. Temeljne menadžerske odgovornosti:Poslovno planiranje,Analiza procesa,Odgovornosti,Delegiranje,Zadavanje zadataka,Poslovno komuniciranje,Efikasnost biznisa.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE. 

Kako donijeti odluke i riješiti probleme 31.3.2017.

Menadžeri koji ne izbjegavaju rizike, nego aktivno njima upravljaju, su dokazano uspješniji. Investicijom u ovu edukaciju steći ćete uvid u teoriju i najbolje prakse, tehnike i alate koji Vama i Vašem timu mogu pomoći da na brz i strukturirani način uđete u korijen problema, potaknete kreativnost i inovativnost Vaših zaposlenika u generiranju mogućih rješenja, kako bi izabrali ono najbolje za  tvrtku.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Učinkovito delegiranje i rukovođenje timom   5.04.2017.

Mnogim menadžerima, osobito onima koji su tek stupili na tu funkciju, najveći je izazov delegirati zadatke svom (novom) timu. Nakon ovog seminara menadžeri će razviti svoju vještinu upravljanja timom, efikasnijeg upravljanja vremenom i procesom procjene učinka kroz usmjeravanje zaposlenika, delegiranje zadataka i razvojnih razgovora. Svrha seminar je naučiti i znati primijeniti pravilne tehnike i stilove upravljanja zaposlenicima (individualno ili u timu), kako bi se postiglo efikasnije postizanje ciljeva i rasterećenje od mikro-menadžerskih operacija, a u svrhu fokusiranja na ostvarivanje srednjoročnih i dugoročnih strateških ciljeva kompanije.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Konstruktivno rješavanje sukoba u timu 5.5.2017.

Svaki menadžer mora znati kako voditi timove i upravljati konfliktima u timu. No, svaki konflikt ne mora nužno značiti da se radi i o sukobu. Na ovom seminaru naučit ćete što sve uzrokuje konflikte, dovodi do sukoba te kako reagirati na njih. Kroz interaktivne vježbe primijenit ćete komunikacijske alate koji će vam pomoći da poboljšate međusobnu suradnju timova, izgradite kulturu pozitivnog natjecanja i timske suradnje, kako bi što kvalitetnije ostvarili sinergiju potrebnu za ostvarenje vaših poslovnih ciljeva.

Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Organizator: Večernji list d.o.o. - Poslovni dnevnik

Tel: + 385 1 6326 085

e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!