I Riječani će edukacijom unaprijediti poslovanje

Autor: Dražen Novak , 04. listopad 2015. u 22:00
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prihvatili smo sudjelovanje u projektu Poslovnog dnevnika jer je edukacija poduzetnika nužna za uspješno poslovanje, rekao je Andrija Vitezić iz odjela riječke gradske uprave za poduzetništvo uoči manifestacije 16. listopada.

U Rijeci će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije 16. listopada održati "Poslovni uzlet", projekt čiji je cilj poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatnu edukaciju kako bi unaprijedili poslovanje.

"Prihvatili smo sudjelovanje jer smo prepoznali važnost projekta, edukacije poduzetnika nužne su za uspješno poslovanje. Za edukacije je Grad osigurao prostor te je djelomice financirao troškove organizacije", istaknuo je na konferenciji u petak Andrija Vitezić, pročelnik odjela gradske uprave za poduzetništvo. Prije edukacija održat će se panel diskusija na kojoj će se uputiti na potencijale Rijeke za razvoj poduzetništva. "Uputit ćemo na resurse kojima raspolaže grad Rijeka, a na panelu će sudjelovati i tri profesora sa Sveučilišta u Rijeci.

Misija Sveučilišta je da istraživanja koja provode budu primjenjiva i u gospodarstvu", istaknuo je Vitezić. Berislav Tulić, pročelnik županijskoga Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, istaknuo je da se Županija uključila u projekt jer je ocijenila da ima mnogo poduzetnika i mogućnosti za razvoj.

"Ulaskom u EU otvorila su se mnoga nova tržišta. Županija je osnovala Znanstveno-tehnološki park kako bi poduzetnici mogli razvijati visokotehnološke ideje, daje bespovratna sredstva inovatorima te mogu dobiti do 80.000 kn, a od toga je 20% bespovratno. Imamo niz programa za poduzetnike, mogu dobiti kredite do pet milijuna kuna", rekao je Tulić.   Poslovni uzlet počeo je 2014., kad je educirano više od 7000 poduzetnika, a ove godine će se edukacije i radionice održati u 23 grada, rekao je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika, pozvavši sve da sudjeluju u edukacijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close