HUP i HUKU sklopili sporazum o suradnji

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 16:09
Željka Pirija-Benaković (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

Sporazum su potpisali Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a i Željka Pirija-Benaković, predsjednica HUKU-a.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska udruga kreditnih unija (HUKU) potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji sa svrhom razvoja tržišta kreditnih unija u RH s ciljem lakšeg pristupa izvorima financiranja za građane, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i male poduzetnike.

Kako stoji u zajedničkom priopćenju udruga, sporazum su potpisali Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i Željka Pirija-Benaković, predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija.

"S ciljem što bržeg prevladavanja krize partnerstvom HUP-a i HUKU-a želi se urediti zakonodavni okvir koji bi omogućio održivi razvoj kreditnih unija uz jačanje komponente društveno korisnog poslovanja, financiranja malih poduzetnika i obrtnika te uključivanje u sve modele poticanja gospodarskog razvitka. U ovom slučaju to je djelovanje prema obrtnicima, OPG-ima i građanima i to putem plasiranja sredstava (okvirno 10.000.000,00 kuna) za potrebe kreditiranja i mikrofinanciranja“, istaknula je Željka Pirija-Benakovic.

"Svojim članstvom u Hrvatskoj udruzi poslodavaca HUKU se pridružuje HUP-Udruzi financijskog poslovanja kao krovnoj udruzi svih dionika na financijskom tržištu koji podupiru gospodarstvo ove zemlje“.

Bernard Jakelić ovom je prilikom naglasio kako je od izuzetne važnosti da u izazovnim vremenima za hrvatski realni sektor, nužno preuzeti dio odgovornosti i proaktivno sudjelovati prema nadležnim institucijama, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close