HS Produkt najbolji, poduzetnicima dobit rasla 8,5%

Autor: Darko Bičak , 11. lipanj 2018. u 22:01
Željko Pavlin, direktor HS Produkta /B. Ščitar//VL/ PIXSELL

Financijska agencija je nagradila najbolje hrvatske tvrtke prema 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija.

Karlovačkom HS Produktu, koji je drugi najveći EU izvoznik oružja u SAD, dodijeljena je nagrada Zlatna bilanca, a koju Financijske agencije (Fina) dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima. HS je dobio nagrade za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2017., kao i za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti prerađivačke industrije.

Sunčane šume iz Đakova su najuspješniji poduzetnik u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, a Kamenolom Gorjak iz Gornjeg Jesenja u Zagorju u rudarstvu. Zagrebački Termoservis je dobitnik u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija, a Spectra-media iz Zagreba u opskrbi vodom, uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša. Među građevinarima nagrađena je tvrtka Forset iz Zagreba, Bauhaus je najuspješniji trgovac, a tvrtka Trade Air iz Velike Gorice najuspješniji poduzetnik u logistici.

Fininu Zlatnu bilancu dobila je i splitska tvrtka Helios kao najuspješniji poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu, te osječki Inchoo za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti ICT. U djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti dobitnik je Zagrebinspekt. Zlatna bilanca je nagrada koju Fina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2017., od 120.081 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3785 poduzetnika, od čega 200 mikro, 2478 malih, 902 srednjih i 20 velikih, koji su zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki. Fina je predstavila i ukupne rezultate poslovanja poduzetnika u 2017. prema kojima je ostvarena ukupna dobit od 21,9 milijardi kuna, a što je 8,5 posto više nego u godini prije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close