“Hrvati kao budale stavljaju novac u banke jer njih 23 posto drži novac na štednji”

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2016. u 14:17
Foto: Anto Magzan/PIXSEL

Poduzetnički klub pokrenut je s ciljem osiguravanja podrške malim poduzetnicima u edukaciji, informiranju i umrežavanju

Što vi tu radite? Imate 160 milijardi kuna u bankama! – poručio je predsjednik uprave Allianza Boris Galić Poduzetničkom klubu koji je osnovao upravo Allianz od svojih bivših zaposlenika, a sada vlasnika agencija za prodaju osiguranja, jučer na prvom susretu u inovacijskom centru HUB385.

Poduzetnički klub pokrenut je s ciljem osiguravanja podrške malim poduzetnicima u edukaciji, informiranju i umrežavanju, a njihov bivši šef  ukazao im je na, kako ga je nazvao, golem mrtvi kapital koji leži na računima banaka u obliku štednje građana, piše Večernji list.

– Kamate u bankama bit će za godinu dana nula posto, tu je prostor za vas! Hrvati kao budale stavljaju novac u banke, mi smo siromašna zemlja bogatih građana u kojoj 23 posto stanovnika ima veliki novac na štednji – istaknuo je Galić.

I njegov gost, investitor Nenad Bakić, bavio se kamatama te poručio da su građani bili na gubitku čak i onda kad su dobivali kamatu od 2,5 posto, jer je “credit default swap” (CDS) koji pokazuje rizik od bankrota države, iznosio tri posto, a danas dobivaju kamatu od samo 1,5 posto.

– Radije bih onda svoj novac držao u Njemačkoj uz nula posto i minimalni rizik – kaže Bakić koji je poručio poduzetnicima i da je Hrvatska na točki preokreta u kojoj je zajamčen rast goapodarstva od dva do tri posto, ali da je i rast od pet do šest posto apsolutno ostvariv.

Pozvao je okupljenih 200-tinjak poduzetnika da preuzmu rizik jer je, kako kaže, najveći rizik ne ulaziti ni u kakav rizik, a financijska je branša prociklički orijentirana i ovisna o rastu BDP-a pa je sad trenutak idealan.

Komentari (65)
Pogledajte sve

“Hrvati kao budale stavljaju novac u banke jer njih 23 posto drži novac na štednji”

Slažem se s ovim naslovom ovog članka.

Puno gore je ako izvučete novce sa štednje i kupite za njega dionice Hrvatskih tvrtki.
Čak 90 do 95 % Hrvatskih malih dioničara bude ošišano i opljačkano na našoj burzi.
Nedajte se prevariti ovom agresivnom promiđbom.

Moj je savjet dobronamjeran , dignite šolde sa štednje i uložite u vlastiti posao a za višak kupite zlatobezkamatno!

uopće ne pratite što se u svijetu događa. pa što onda reći nego sretno sa tim elektronskim zapisima u koje ste ukucali lovu. nadam se da ćete zaraditi i na vrijeme izaći jer nova sranja su pred vratima. i ne , nemam nikakvog interesa da ovo pišem osim upozorenja neukim ljudima da ipak dobro razmisle jesu li spremni popušiti većinu svoje love na burzi- znamo da na kraju tako bude za laike, a bogme i za znalce. osim naravno sa ovog foruma, a i onog drugog – ovdje su svi uvijek na dobitku. nešto kao kladioničari..nitko ne puši, svi dobivaju…prekrasno. da meni ide tako dobro kao vama, ja ne bih uopće čitao forume nego bi sada uživao i dalje na plažama svijeta, ljenčario, žderao po restoranima, a umjesto toga ja čudnim čudom nešto i radim. e baš sam budala uz vas uspješne investitore…što radite ovdje??? reći ću vam: čekate nove žrtve da im uvalite svoje precijenjene papire…eto, to radite. i još ste toliko nemoralni da se rugate ljudima što više ne žele na ovakvu netransparentnu burzu gdje je 90% firmi prevarantsko, istunelareno i sje.bano sr.anje. neće se ponoviti 2007. kad ste uvaljivali dionice. sad ćete ostati vječni dioničari.


po postovima se vrlo lako može shvatiti tko tu gubi, a tko dobija. na kraju krajeva ako te ne ide šta si tu zapeo davit?. koga ne ide ovaj sport ima brate i sportska kladionica. trendovi na zse su toliko jasni da čak i kd viktorija ove godine uz sve idiotarije koje rade imaju prinos +17%.
.

Bravo verdi , nakon ovog svaki daljnji komentar je suvišan !



@vodoinst

Koga zmija ugrize on se boji i gliste.
Imam 25 raznih dionica (u 24 godine skupio) , sve jedna ljepša od druge , od ADRS do TISK.
Sve skupa mene to ne interesira više.
Ulažem u vlastiti posao i u zlato.
Porast cjene zlata od 1.1.2016. + 25 % bezporezno , meni dosta.
.

Pazi koje okretanje priče , ima 25 krasnih dionica ali to ga ne interesira više ! Pa prodaj ih sve kad te ne interesira i kupi još zlata a i malo srebra za svaki slučaj .

New Report

Close