Hotel Sveti križ uz pomoć EU fondova do četiri zvjezdice

Autor: Darko Bičak , 30. lipanj 2015. u 22:01
Hotel Sveti Križ nalazi se na otočnom dijelu Trogira na Čiovu

Potpora je realizirana preko Ministarstva poduzetništva i obrta, pa je u inspekciju došao ministar Maras.

Trogirski hotel Sveti križ iskoristio je ponuđena sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije kojima će podići svoju razinu kvalitete s tri na četiri zvjezdice. 

Dvogodišnja obnova
Radi se o projektu teškom 15,5 milijuna kuna, a od čega je 5,2 milijuna kuna došlo u obliku potpore iz programa Jačanje konkurentnosti turizma Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Radovi na hotelu, koji se nalazi u Arbaniji na Čiovu, započeli su u ožujku 2014. godine, a očekuje se da bi trebali završiti do svibnja naredne godine, u svakom slučaju trebao bi biti spreman za početak turističke sezone 2016.

 

5,2milijuna

kuna iznos je bespovratne potpore iz EU fondova

Kako je novac isplaćen preko Ministarstva poduzetništva i obrta,, u inspekciju radova je u utorak došao osobno ministar Gordan Maras. Ministar je nakon Trogira otišao u Split gdje je nazočio svečanosti otvaranja renoviranog i rekonstruiranog hotela Park, a koji je dobio potporu od 26 milijuna kuna iz istog programa. Ukupna investicija u splitski hotel iznosila je nešto više od 90 milijuna kuna.

Kako pojašnjava Dražen Komarica, projektni menadžer Hotela Sveti Križ, njihov projekt je dobio najniži iznos potpore među devet tvrtki kojima su odobrene bespovratne pomoći za investicije u turizmu. Komarica navodi da je rekonstrukcija Svetog Križa, osim na podizanje kvalitete hotela i proširenje sadržaja, usmjeren i na stvaranje novih radnih mjesta. Uz to, ističu u Trogiru, projekt ima i jednu društveno osjetljivu notu, a to je da se uzelo u obzir da hotel bude pristupačan i osobama s invaliditetom. 

Produženje sezone
"Obnovljeni Hotel će ciljati na klijentelu više platežne moći, a ono što je posebno važno, pomoći će nam da se prebrodimo problem koji muči čitav hrvatski turizam, a to je da sa sezonalnog poslovanja idemo sve više prema cjelogodišnjem", navodi Komarica. Hotelski sustav Sveti križ sastoji se od tri objekta: hotela, hostela te vile koje se nalazi u blizini crkve sv. Križa po kojem su dobili i ime. Sam hotel se nalazi neposredno uz more u gustoj borovoj šumi, a nasuprot istoimene zavjetne crkve.

Komentirajte prvi

New Report

Close