Hamag novac dao najbržim mladim poduzetnicima

Autor: Saša Paparella , 12. listopad 2015. u 22:00
Darko Liović, Hamag Bicro/D. Višnjić/PIXSELL

Potporu od 8000 kuna dobit će samo dio prijavljenih jer je fond ograničen na osam milijuna kn.

Ministarstvo poduzetništva i obrta, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro), pokrenulo je program StartCo s ciljem poticanja i unapređenja malog i srednjeg poduzetništva u prvim koracima, i to financiranjem nabave IT opreme i izradi prve internetske stranice u ukupnom iznosu do 8000 kuna.

Međutim, već u prvom tjednu zaprimljeno je više od 3200 prijava, a kako je ukupna vrijednost programa osam milijuna kuna, postalo je očito da novca neće biti za sve. Jedan od potencijalnih poduzetnika (podaci poznati redakciji), koji je planirao posuditi novac od poznanika, vjerujući da će mu država refundirati taj trošak, nazvao je Hamag-Bicro i pitao kakve su garancije da će dobiti potporu. "Nikakve, to vam je sve poduzetnički rizik", odgovoreno mu je, a mladi je poduzetnik takav stav ocijenio diskriminatorskim.

Na naknadni upit Poslovnog dnevnika iz Agencije je stiglo objašnjenje da se "sredstva osiguravaju kronološkim redom pristizanja dokumentacije propisane Javnim pozivom sve do iskorištenja sredstava predviđenih u proračunu Hamag-Bicra". Još precizniju informaciju našli smo na web stranici programa StartCo, gdje je navedeno da se "zbog iznimnog interesa i velikog broja zaprimljenih vaučera privremeno obustavlja zaprimanje prijava za bespovratnu potporu iz programa StartCo. Prijave zaprimljene nakon 25. rujna 2015.  neće se razmatrati". 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Lik na fotografiji ima visak estrogena. Mogao bi biti i gravidan?

New Report

Close