Grad Osijek svojim poduzetnicima dao 240.000 kuna potpora

Autor: Saša Paparella , 19. prosinac 2016. u 21:59
Ivica Vrkić/PIXSELL

Pomoć u rasponu od pet do 20 tisuća kuna dobilo je osječkih 19, većinom mladih poduzetnika.

Osječki gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u ponedjeljak je lokalnim poduzetnicima dodijelio ukupno 240.000 kuna potpora iz Općeg programa poticanja poduzetništva, odnosno od pet do 20 tisuća kuna s kojima grad podupire početničke poduzetničke aktivnosti i prerađivački sektor.

Gradonačelnik Vrkić tom je prilikom rekao kako su za iduću godinu u proračunu predvidjeli dvostruko vrći iznos, odnosno oko 500.000 kuna, ali i naglasio kako je sve to zanemarivo u odnosu na potrebe poduzetnika.  Nužnom je ocijenio gradonačelnik Vrkić potrebu da Grad kroz komunikaciju s poduzetnicima, posebno početnicima, ozbiljnije i odgovornije razgovara o tome kako da Grad Osijek prave ideje prati s pravim novcem.

Vrkić je izrazio nadu da će iduće godine grad koji vodi smoći više snage te povući znatno radikalnije poteze u korist svojih poduzetnika. Inače, prošle godine Grad Osijek dodijelio je ukupno devet poticaja. Ove je godine dodijeljeno 19 poticaja, a od kojih je 14 bilo namijenjeno osječkim poduzetnicima-početnicima u njihovim prvim koracima.  Gradske potpore dodijeljene su odabranim osječkim poduzetnicima za jačanje konkurentnosti, za razvoj poduzetničke infrastrukture, za financiranje, potom za obrazovanje kao i za informiranje u poduzetništvu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close