Gdje rezati, a ne porezati se?

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2015. u 08:33
Fotolia

Kako pravilno prepoznati gdje “novac curi” i moguće su uštede? Kako znati “rezati troškve” a pri tome ne ugroziti poslovanje i čak poboljšati poslovne rezultate?

Vrijeme je u kojem je svaka kuna u poslovanju važna. Godine recesije ostavile su posljedice na poslovanju gotovo svake tvrtke u Hrvatskoj. Dok se prije desetak godina nije uopće razmišljalo o ovakvoj recesiji i problemima koja ona sa sobom nosi te su troškovi bili stavka o kojoj se nije do u detalja razmišljalo, danas to nije slučaj.

Želite li opstati na tržištu na kojem vladaju nemilosrdni uvjeti, kako zbog sve većih zahtjeva države, tako i zbog sve veće konkurencije koja nadire iz drugih zemalja Europske Unije, potrebno je paziti gdje se novac troši te kako ga rasporediti kako ne bi bila ugrožena uspješnost poslovanja.

Također, kada tvrtka uđe u probleme, a izvori financiranja možda i nisu nadohvat ruke, potrebno je "stegnuti remen".

No, kako pravilno prepoznati gdje "novac curi" i moguće su uštede? Kako znati  "rezati troškve" a pri tome ne ugroziti poslovanje i čak poboljšati poslovne rezultate?

U Hrvatskoj se možda ne niti ne razmišlja toliko o načinima za smanjenje troškova, no vani tvrtke puno ulažu u "upravljače troškovima" jer znaju da bez njih ne mogu računati na stabilne financije neophodne za svakodnevno natjecanje na tržištu.

Odluke se ne mogu donositi naprasno i bez prethodnih analiza i planova.  Rezanje troškova je proces koji ima svoje zakonitosti te je važno educirati se kako bi znali pravilno reagirati u određenom trenutku. Postoji cijeli niz pravila koja se moraju poštivati po pitanju kontrole troškova.

Upravo je cilj seminara upoznati vas sa svime što kontroling troškova donosi, a time će te usvojiti i potrebna znanja  koja ćete iskoristiti u svakodnevnom radu.

SEMINAR KONTROLING TROŠKOVA namijenjen je menadžmentu svih razina koji želi poslovanje poduzeća učiniti uspješnijim, menadžmentu koji radi  na poslovima upravljanja poduzećima. Namijenjen je i svima koji rade na poslovima plana i analize, na poslovima kontrolinga te svima koji u poduzećima imaju zadatak optimizirati troškove svoga odjela.

Više o seminaru pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close