FOTO: Anja i Mijo Pranjić imaju najbolji OPG u Hrvatskoj

Autor: Večernji list , 29. lipanj 2017. u 09:00
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Svečana dodjela nagrada izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održana je u srijedu u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na selskom turizmu Kezele.

Obitelj Pranjić iz Drenovaca nedaleko od Županje proglašena je za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo za 2017 godinu u projektu Zlata vrijedan. Ova obitelj uzgaja muzne krave čije mlijeko prerađuju u sir. Za osvojeno prvo mjesto Pranjići su dobili nagradu u iznosu od 30.000 kuna.

Obitelj Pranjić iz Drenovaca nedaleko od Županje uzgaja muzne krave čije mlijeko prerađuju u sir. Od poljoprivrede živi njihova sedmeročlana obitelj. Za osvojeno prvo mjesto Pranjići su dobili nagradu u iznosu od 30.000 kuna, a nagradu im je uručio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

I druga je nagrada otišla u Slavoniju, obitelji Zdunić iz Divoševaca, proizvođačima mlijeka. Predsjednica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić ček u iznosu od 20.000 kuna uručila je Kruni Zduniću.

Vinar i maslinar Radoslav Županović iz Kruševa u primoštenskom zaleđu osvojio je treću nagradu – 10.000 kuna. Uručila mu ju je Tamara Perko iz HBOR-a. Najboljom mladom nadom u poljoprivredi proglašen je svinjogojac iz Beravaca Josip Lučić. Ček od deset tisuća kuna uručila mu je Blaženka Vuić, područna menadžerica DM-a, generalnog pokrovitelja izbora.

Čitatelji Večernjaka najboljim su, pak, proglasili OPG Franca Deškovića čija obitelj u Istri proizvodi vino, suhomesnate delicije i maslinovo ulje koje plasiraju putem svog seoskog gospodarstva. Tako su od pet nagrada čak tri otišle u Slavoniju.

– Neka, iz Slavonije ljudi odlaze i treba pokazati da se i tamo može – komentirao je Bojan Korpar-Japek, jedan od nominiranih OPG-ovac.

Svečana dodjela nagrada izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održana je u srijedu u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na selskom turizmu Kezele.

Svaku je županiju te Grad Zagreb u izboru predstavljalo po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a mlada je nada birana između troje mladih poljoprivrednika. U zabavnom dijelu programa nastupili su Miroslav Škoro, Singrlice, Begini i TS Lobby. Voditeljski dvojac bili su Jelena Pajić i Mirko Fodor.

Snimka dodjele bit će prikazana u subotu u 13.15 sati na Prvom programu HRT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close