‘Europski fondovi su pred nama, iskoristimo ih za rast i napredak’

Autor: Saša Paparella , 18. lipanj 2015. u 22:01
Edukacije u Ivancu izazvale su velik interes publike/Marko Jurinec/PIXSELL

Cilj Poslovnog uzleta trebao bi biti i promjena društvene svijesti, odnos građanstva prema poduzetnicima.

U tranziciji smo imali cijeli niz negativnih pojava u pretvorbi i privatizaciji, a Poslovni uzlet je dobra prilika da se promijeni svijest o poduzetničkim inicijativama.

Taj je projekt dodana vrijednost onome što u Ivancu radimo još otkako smo 2006. donijeli strategiju kojom smo se orijentirali na gospodarstvo i 2010. krenuli s gospodarskim sajmom", rekao je  Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog sabora otvarajući edukativnu manifestaciju Poslovni uzlet grada Ivanca, održanu u četvrtak. "Cilj Poslovnog uzleta trebao bi biti i promjena društvene svijesti, odnos građanstva prema poduzetnicima.

Ovo je proces koji je počeo i nikada neće prestati. Europski fondovi su pred nama, iskoristimo ih", poručio je Batinić okupljenim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima Ivanca i okolice. Nazočnima se obratio i varaždinski dožupan Alan Košić, napomenuvši da je ta županija najkonkurentnija u Hrvatskoj. U njoj se u zadnje vrijeme zaposlilo 3000 ljudi pa je broj nezaposlenih pao na 10,5 posto, a očekuje se i pad na jednznamenkastu brojku.

"Otvaraju se obrti i tvornice. Ovaj dio Hrvatske je na dobrom putu izlaska iz krize", rekao je dožupan, pohvalivši projekt Kreditom do uspjeha Ministarstva poduzetništva i obrta, kao izuzetno dobar za poduzetnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close